Årets første grillaften og indvielse af en ny gasgrill

Print Friendly, PDF & Email

D. 1. maj var en hel fantastisk søndag med skønt vejr, så der blev lavet en hel del arbejde på haveprojektet. Yay snart har jeg masser af bærbuske 😀
Det var også den perfekte anledning til, at afprøve vores nye gasgrill med rotisserie og spise den lækre store økologiske kyllling, jeg har købt gennem Aalborg fødevarefællesskab.

Det blev en helt vildt lækker middag, med spydgrillet kylling, bagt tomatsalat, smørdampede grønne asparges, rosmarinkartofler lavet på gasgrillen og pastinakaioli som tilbehør. Dagen bød derudover også på mine skønne glutenfrie jordbærkager med danske jordbær og generelt bare en masse hygge.

Grillaften-43-5

Opskrifterne på tilbehøret og jordbærkagerne finder du herunder

Pastinakaioli
Bagt tomatsalat
Rosmarinkartofler på gasgrill
Smørdampede grønne asparges med parmesanost og tørristede pistacienødder
Jordbærkager

Det er simpelthen verdens nemmeste måde at tilberede en hel kylling på. Du gnider den optøede kylling med godt med salt, stikker spyddet til rotisserien igennem og fæstner den med kløerne og sætter rotisserien igang med at dreje kyllingen over den varme gasgrill. Låget lukkes, for at gøre stegningen mere som i en ovn og så griller den i ca 1 time pr kilo, som hvis den blev stegt hel i ovn.
Da det var en kæmpekylling jeg havde var jeg nødt til at binde benene sammen, så de ikke stoppede rotisserien, når de ramte grillens overflade. Det krævede lidt opfindsomhed da, det ene ben var brækket, men det lykkedes 🙂
Den første time af stegningen havde jeg en foliebakke med vand under kyllingen, som jeg indimellem øste lidt af op over kyllingen, så den ikke blev tør. Den sidste time stegte den uden bakke og overrisling, så skindet kunne blive sprødt og lækkert.

Grillaften-58-2

Grillaften-58

Jeg har måttet give mig; Sådan en gasgrill er nu ret brugbar. Jeg mente ikke det var nødvendigt, at have en gasgrill, når nu vi har en webergrill til kul. Men kæresten købte den og jeg må indrømme at den er praktisk, hvor ondt det end gør, at indrømme jeg tog fejl 😉
Den kom også i brug til pinsefrokosten, der var simpelthen for meget som skulle i ovnen samtidig ved forskellige temperaturer til, at det kunne lade sig gøre uden grillen. Så gasgrillen fik lov til, at lave de grillede tomater og riste brødet til crostini.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *