Årets julesnaps og noget om uforsigtighed, fødselsdag i November og juleforberedelser

Print Friendly, PDF & Email

Om at være uforsigtig og betale for det

Det er vigtigt, at jeg er i det rette humør, når jeg skriver til dig. Det kan så nemt læses, hvis jeg ikke oprigtigt mener de pæne ting, jeg skriver om en oplevelse eller noget mad.
Derfor har du ikke hør fra mig herind i et stykke tid. Jeg har været træt og haft det skidt. Jeg var uforsigtig og spiste af en sennep, før jeg læste på krukken. Dårlig idé!
Jeg blev virkelig hårdt ramt og har kæmpet med alvorlig forstoppelse alt for længe. Det tager alt energi!

Derfor har du kun hørt fra mig i nyhedsbrevet og hvis du ikke allerede følger med dér kan du skrive dig op lige her

Jeg har virkelig slået mig selv i hovedet med, hvor dumt det var. “Tekla – du ved godt, du ALTID skal læse før du spiser, ikke omvendt!” Hvorfor glemmer du det så?
Du glemmer, når det går godt. Vanerne er godt kørt ind i hverdagen. Du har helt styr på hvilke mærker, som er sikre og smager godt. Når du så er ude og i godt selskab, så kører du lidt for meet på autopilot. Det er tidligt om morgenen, du er ret træt og har ikke sovet hjemme. Autopiloten er ikke slået fra og så kan det gå galt for selv den bedste. Ikke, at jeg føler, jeg er den bedste! Jeg er lidt for afslappet nogle gange og lidt for risikovillig. Denne gang var prisen høj!

Årets hyggeligste og travleste tid står for døren

Jeg er begyndt forberedelserne til min fødselsdag og til jul. Det kan godt være lidt stressende, at have fødselsdag sidst i November. Det er lige før jul og betyder ekstra sociale sammenkomster i en tid, hvor alle weekender er fyldt op. At finde tid til, at holde fødselsdag, hvor gæsterne også kan er lidt et puslespil. Men heldigvis er min familie gode til, at gætte hvornår jeg vælger, at lægge min fødselsdag. Selvom jeg først i dag har givet dem besked om datoen, det er vel på tide? Så har de ikke lagt planer, jeg føler mig lidt priviligeret.

Ja jeg er allerede igang med juleforberedelserne! I dag har jeg sat årets julesnaps til at trække. Jeg prøver to varianter, som bliver meget krydrede og let søde i smagen. Dejen til honningkagerne er også sat over. Du finder den lige her, hvis du også vil være på forkant med juleforberedelserne. Den skal jo helst stå og trække i en måned, så det er nu du skal kaste den sammen og stille den på køl.

Julesnaps

Den skal trække i ca 1 måned og gerne længere. Så den kan du også med fordel sætte igang med det samme. Jeg brugte Aalborg Basis, som er en klar smagsneutral snaps. Den kommer i et glas med bred åbning og plads til ekstra ingredienser, så det er nemt at lave sin egen snaps. Glasset indeholder ½ l og du kommer bare dine ekstra ingredienser direkte i glasset og lukker låget igen. Genialt med mindre det er mig, som absolut skal dele det op og lave to slags 😉

Allborg basis er lavet på korn, så er du følsom skal du i stedet bruge en vodka, som er lavet på kartofler.

Hvilke to slags er det så jeg laver? Såmænd tester jeg bare hvilken sødning jeg foretrækker lynghonning eller ahornsirup. Resten er det samme i dem begge. Jeg er mest til ahornsiruppen, for jeg kan godt lide, at min snaps er klar. Honning giver et let tåget snaps.

½ l smagsneutral snaps eller vodka
2 stjerneanis
1 stang vanille
2 cm frisk ingefær
skallen af 1 usprøjtet citron
50 g ahornsirup eller lynghonning (alm honning kan også gøre det)

Tilføj alle ingredienserne til glasset og skru låget godt fast. Jeg skar vanillestangen op, så kornene kan komme ud i snapsen. Ryst glasset så honning eller ahornsirup er opløst og der er små sorte prikker af vamillekorn. Stil glasset mørkt og køligt og lad det trække til det skal drikkes. Du kan si det eller endda filtrere det gennem et kaffefilter hvis du vil. Men du kan også stille snapsen på bordet med alle ingredienserne stadig i.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *