Æggesalat med masser af grønt, mayonnaise og skyr

Når man tre dage i streg skal servere frokost for 50 mennesker, så skal man være lidt kreativ. Vi havde en stor mængde tun, æg, tomater, agurker, leverpostej, spegepølse, mayonnaise, remoulade, ost, pålægschokolade, marmelader og rugbrød til rådighed. Til vegetarerne var der nøddepostej og peanutbutter som pålæg.

Vi lavede tunsalat en af dagene og æggesalat en af dagene, to af dagene dage var der kogte æg, spegepølse, varm leverpostej og alle dage var der masser af agurk og tomat i skiver.

Æggesalaten fik mange roser med på vejen og folk bad om opskriften, så jeg slår to fluer med ét smæk og lægger den her 😉

Det var en ret stærk karry vi brugte, så den smagte af meget, men man vælger jo bare den man kender og bedst kan lide. Kombinationen af skyr/græsk youghurt og mayonnaise bliver rigtig god, synes ofte at æggesalat på ren mayonnaise bliver lidt for mayonnaiset (er det er ord? Ellers har jeg lige opfundet det 😉 ). Hvis man derimod helt undlader mayonnaise, mangler der ligesom ofte noget.
Hvis man bruger creme fraiche bliver det ofte tyndere og knap så cremet, det er her skyr og græsk youghurt virkelig har deres force. De er lækkert tykke og cremede i sig selv, og så smager de så mildt at mayonnaisesmagen ikke drukner.

Æggesalat med skyr og mayonnaise:

Mængderne passer med ét æg pr person ca. så her er til 6 personer.

6 æg
100 g skyr/græsk youghurt
75 g mayonnaise
1/4 agurk
50 g frosne ærter
3 tsk karry
salt og friskkværnet peber

Kog æggene og lad dem køle af, pil dem og hak dem tern. Hak agurken i tern og bland agurk, ærter, mayonnaise, skyr, karry, salt og peber sammen så det er jævnt og har en flot gul farve. Vend nu de hakkede æg i og smag til med karry, salt og peber.

Normalt kommer man ikke så meget grønt i en æggesalat, men jeg kan godt lide at der er noget friskt og grønt i min mad. Desuden havde vi ærter til overs fra tunsalaten og en enorm mængde agurker der skulle bruges. Så det blev en æggesalat med en masse lækkert grønt i også 🙂

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *