Bagte sødekartofler toppet med enkelt fyld

Print Friendly, PDF & Email

Jeg elsker sødekartofler, de er så lækre. De er gode til suppe, de er lækre som rodfrugtchips, de er gode som fritter og de er skønne bagte som her med fyld og toppet med alskens lækkert.

Det allerbedste ved denne ret er at man bare topper dem med hvad end man har lyst til. Sødekartoflerne udgør bunden og så kan man komme en god salat, en smagfuld salsa eller som her krydret hakket kød ovenpå. Min madglade kæreste bedyrede at vi blev nødt til at spise dem hver dag resten af året, og det er nok i overkanten, men heldigvis kan de varieres 😉

Dobbeltbagte sødekartofler-50-2

 

Bagte sødekartofler

700 g mellemstore sødekartofler
2 tsk god pesto
50 g god ost
1 tsk tørret salvie
salt og peber
Lidt god olie

Skær sødekartoflerne over i halve på den lange led. Smør dem med olie og krydr med salt og peber på skærefladen. Læg dem på en bageplade med skærefladen nedad og bag dem ved 200 ºC i 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køde lidt af. Med en gaffel skrabes lidt kød ud af skærefladen på hver af de halve sødekartofler, så der bliver en lille fordybning. Bland nu kødet med pesto, ost, salvie og krydr med salt og peber og kom det tilbage i hulningerne. Bag dem i yderligere 5-10 minutter, til fyldet er klar.
Tag dem ud af ovnen og top den med fyldet og server med dressingen

Fyld

400 g hakket oksekød eller lammekød
1 løg
½ agurk
1 dl cremefraiche
1 tsk salvie
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Brun oksekødet i smør eller olie på en pande med salt og peber. Hak løget fint og kom halvdelen på panden og steg til det er klart. Skær agurken ud i små tern. Bland en dressing af creme fraiche, salvie og salt og peber. Drys nu kød, rå løg og agurk over dine bagte sødekartofler og kom dressing på efter smag.

Dobbeltbagte sødekartofler-50

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *