Biksemad i ovn med honningbagte rødbeder

Print Friendly, PDF & Email

Vi havde gæster for nyligt i anledning af kærestens fødselsdag. Vi havde lavet en oksesteg i stegeso og havde en del til rest. Jeg besluttede at lave biksemad i ovn og bruge honningbagte rødbeder i stedet for de klassiske syltede rødbeder.

Det er en dejlig nem og velsmagende måde at bruge rester af kød på. Her er brugt oksekød, men alle rester af kød du har kan bruges. Det fungerer skønt med f.eks en rest flæskesteg. Du lægge sværene for sig selv, så de bliver lækkert sprøde igen og kan drysses over efterfølgende. Man kan endda bruge en rest kylling, da det ikke steges på en pande, men i stedet varmes i ovn. Jeg tilfører lidt væske og pakker det ind i staniol, på den måde bliver det ikke tørt.

Jeg brugte bagekartofler, da jeg ikke havde nogle kolde kogte kartofler til overs. Har du det. kan de sagtens bruges, så skal de bare ikke  have så længe i ovnen.

Biksemad i ovn

Biksemad i ovn med honningbagte rødbeder.

2 store bagekartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk tørrede krydderurter efter smag
salt og peber
2 mellemstore rødbede
1 spsk honning
150 g kødrester
50 g bacon
2 løg
2 æg

Skræl bagekartoflerne, skær dem i tern og vend dem i 1 spsk olie, tørrede krydderurter, salt og peber. Læg dem ud i ét lag på en bageplade og bag dem i ca 20 minutter. SKræl rødbederne, skær dem ud i tern og vend dem i honning og 1 spsk olie. Læg dem ud i ét lag på en bageplade og bag dem i 15 minutter. Jeg skubbede kartoflerne sammen i den ene sid og havde rødbederne i den anden. Skær kødet ud i mundrette bider. læg det  i en skål af staniol og dryp lidt vand ved, luk ikke staniolen helt til, dampen skal kunne komme ud. Lad det gabe med i 10 minutter.
Steg bacon på en pande og læg det til side. Hak løget groft og steg det i baconfedtet og læg dem tilside sammen med baconet. Steg to spejlæg og bland det hele sammen. Fordel det på tallerkener og kom spejlæg ovenpå. Server med ketchup eller evt en rest sovs.

Jeg har, siden jeg var barn, elsket biksemad i alle afskygninger. Favoritten var min farmors andebiksemad d. 25 december, det var den mest geniale brug af anderesterne fra julemiddagen.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *