Jeg havde min mor på besøg i anledning af blomsterfestivallen i Odense og så skulle jeg jo lige lave noget lækkert glutenfrit mad til os.
Vi blev enige om, at en tærte med laks og spinat var noget, som vi kunne lave ret nemt og som ikke er for tungt og mættende, her i det gode vejr.
Dagen startede med, at jeg modtog hende på banegården, vi satte os på en café og fik en kop kaffe og planlagde dagen. Og så gik vi ellers igang med at kigge på alle de smukke blomsteropstillinger som pryder Odense centrum under blomsterfestivallen.
Jeg måtte simpelthen bare dele nogle af billederne med jer, for det er så imponerende smukt og opfindsomt, det de får frembragt. Har du fået lyst til at læse mere om Odense Blomsterfestival, så har jeg skrevet om den på Danske Webchicks lige her.
Nå men til det du er her for, nemlig en lækker glutenfri tærte med varmrøget laks, spinat og västerbottenost.
Hvis du ikke har västerbottenost, det er lidt svært at finde herhjemme, så kan du bruge enhver god smagfuld semihård ost f.eks primadonna.
Da jeg har opdaget, at mange heller ikke tåler boghvede og majsmel, er denne bund lavet med glutenfri fuldkornshavremel. Der er boghvedemel i den anden tærtebund, jeg har her på bloggen.
Glutenfri tærtedej:
1 spsk Husk
2 dl vand
1/4 tsk salt
125 g smør/margarine/olie
50 g glutenfri fuldkornshavremel
160 g fuldkornsrismel
Bland vand, husk og salt grundigt og lad det stå i 5 min. Pisk smør i til det er jævnt og tilsæt havremel og rismel og rør til det er sammenhængende. Ælt det sammen på bordet med rismel til det slipper og rul det ud med rigeligt rismel. Placer den udrullede dej i en smurt tærteform og skær kanten til. Prik bunden let med en gaffel, for at undgå luftbobler under den og forbag den ved 200 grader i 15 minutter.
Fyld:
150 g varmrøget laks
1 pk/pose friske spinatblade
6 æg
½ dl fløde
Friskkværnet salt og peber
100 g revet västerbottenost eller anden semifast smagfuld ost
Den varmrøgede laks plukkes i små stykker med en gaffel, bruges koldrøget laks, skal det skæres ud i små stykker. Spinaten dampes i en pande med høje sider eller en bred gryde med meget lidt vand, til det falder sammen. Det overføres til et dørslag og drypper af. Æg og fløde piskes sammen og krydres med salt og peber. Laks og revet ost røres sammen med æggemassen.
Når bunden er forbagt fordeles spinaten på den og æggemassen hældes over. Bag tærten ved 200 grader i 35-40 minutter og server med salat og en lækker dressing.
Vi drak et glas kølig rosévin til og afsluttede med chokolade fra Summerbird. Min mor mener, at det er godt, der ikke er en butik hjemme i Vinderup, der forhandler Summerbird. For så ville hun købe sig fattig i chokolade 😉
Jeg har jo også verdens sejeste mor, som i en alder af 60 faldt over en strawberry daiquiri mix i en butik og mente at det skulle da prøves. Så vi købte ind til frozen strawberry daiquiries og lavede os sådan en til aftenhyggen 😀