Brøndkarsesuppe med bacondrys og glutenfrie ostecroutoner


Print Friendly, PDF & Email

Nu er det jo vinter og suppetid, specielt nu hvor det er hvidt af sne og termometeret rammer -10 grader. Supper er jo også naturligt glutenfrie, med mindre man kommer pasta, byg-, spelt- eller hvedekerner i. Pasta kan jo nemt erstattes med glutenfrit, men vidste du, at man kan bruge hele glutenfrie havrekerner i stedet for byg-, spelt og hvedekerner?

Siden første gang jeg smagte det har jeg elsket brøndkarsesuppe. En overgang kunne man få den fra mou, men det kan man ikke længere. Så jeg laver den selv efter denne opskrift, der skal meget brøndkarse til, og der skal ikke spares, så smager den for meget af kartoffel. Det er en ovenud lækker og cremet suppe, som kan bruges som forret eller hovedret. Opskriften her er til 4 personer, hvis den spises som hovedret og til 8 personer, hvis den bruges som forret.

2016-01-19 18.40.48

 

Brøndkarsesuppe med bacondrys:

400 g kartofler
1 stort løg
2 spsk smør
5 potter brøndkarse
5 dl hønsekødsbouillon eller grøntsagsbouillon
2½ dl fløde
salt og peber
2 pakker bacon i skiver

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern og hak løget groft. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene deri til de er klare men ikke tager farve. Kom blade og stængler fra tre hele potter brøndkarse i gryden og rør det godt sammen, lad det simre i 5 minutter. Kom hønsebouillon og kartoffeltern i og lad det simre til kartoflerne er møre, ca. 20 min. Tilsæt fløden og blade og stængler fra de sidste to potter, gem lidt til pynt. Blend nu det hele til det er en jævn og cremet suppe og smag til med salt og peber. Varm suppen godt igennem og server den med sprødstegt bacon.
Steg baconen sprød på en pande og læg den på fedtsugende papir. Knus baconstykkerne før de drysses over suppen.

Glutenfrie ostecroutoner:

16 tynde skiver glutenfrit brød f.eks bondebrødet, eller ciabattabrødet, jeg brugte halve skiver
16 skiver god rødkitost, brie eller gedeost
Røget paprika til pynt

Læg osten ovenpå brødet og grill dem i ovnen, til osten er smeltet. drys med røget paprika og server straks.

Suppen smager fantastisk i sig selv men i kombination med de glutenfrie ostecroutoner bliver det et helt ekstraordinært lækkert måltid. Ren selvforkælelse!

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *