Brombæris

Print Friendly, PDF & Email

Jeg havde lidt pasteuriserede æggeblommer tilovers fra nytårsaften, som skulle bruges. Jeg tænkte at det lige passede til en portion lækker is med bær. Da vi var i Bilka havde de nærmest kun brombær og hindbær i frostboksen, det overraskede mig ret meget. Men så blev det brombær. Min kæreste skulle holde noget spilaften for nørder, og så kunne jeg jo passende forkæle dem med hjemmelavet is og fastelavnsboller. Opskriften på fastelavnsboller finder du her

I dagens anledning serverede jeg den med mango i tern, karamelsovs og en chokoladesovs af den karamelliserede hvide chokolade fra Summerbird. Den er jo brunlig, så sovsen ligner lidt karamelsovs, men smager himmelsk af hvid chokolade 🙂 På billedet er det kun chokladesovsen der er på.

brombæris
Brombæris med mango go hvid chokoladesovs

Jeg brugte samme grundopskrift som til mine islagkager, det er en virkelig god is man får ud af det.

Brombæris

6 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
5 dl fløde

400 g frosne brombær
50 g sukker

Bær og sukker koges sammen til bærrene er bløde, det blendes til en mos og stilles til afkøling.

Æggehviderne og sukker piskes til det er skummende og hvidt. Den afkølede bærmos tilsættes og det piskes godt sammen. Fløden piskes til en fast skum og det vendes i bær-æggemassen.

Stilles i fryseren i minimum 8 timer før det serveres.

Jeg laver ofte en hjemmelavet bær-/frugtpuré/-coulis, karamelsovs eller chokoladesovs til min hjemmelavede is og serverer lidt frisk frugt eller bær til.

Hvis du hellere vil have den med en anden smag så kan brombærrene erstattes af hvilket andet bær du kunne tænke dig. Hvis du gerne vil have den med andre frugter så skal du bare lave en dobbelt portion coulis af dem og tilsætte den, det er ikke nødvendigt at koge f.eks. mango.

Karamelsovs

100 g sukker
½ dl vand
1 dl fløde

Sukkeret smeltes ved mellem varme så det smelter og bliver let brunt samtidigt. Når alt sukkeret er smeltet røres rundt mens vandet tilsættes. Nu hærder karamellen og bliver svær at røre i. Fløden tilsættes og der varmes under omrøring til alle klumper af karamel er opløst i fløden. Karamelsovsen sættes til afkøling.

Chokoladesovs

50 g god chokolade
1 dl fløde

Chokoladen smeltes over vandbad, når alt chokladen er smeltet tilsættes fløden langsomt under omrøring.
Jeg bruger ofte en mørk choklade med højt kakaoindhold, da fløden fortynder chokladesmagen ret meget. men en god mælkechokolade eller en hvid choklade kan også bruges. Når jeg bruger hvid chokolade bruger jeg lidt mindre fløde nok ca 3/4 dl og det vil også gøre sig gældende med en mælkechokolade.

puré/coulis

Forskellen på en puré og en coulis er at puré er opvarmet og det er coulis ikke. Så hvis man bruger frosne bær eller frugter, skal det lige koges op i ca 3 minutter og så er det en puré. Hvis man bruger frisk frugt eller bær så kan man vælge at lave begge dele, ved enten at opvarme det eller lade være.

Til begge dele bruges:

200 g bær eller frugt
1 spsk flormelis

Hvis du laver en puré, kommes bær og sukker i en gryde og bringes i kog, hvorefter det moses, blendes eller passeres gennem en sigte.
Når man laver en coulis blandes flormelis og frugt/bær og blendes, moses eller passeres gennem en sigte. Her skal man efterfølgende sikre sig, at flormelisen er helt opløst og blandet ind i den glatte mos man får.

Jeg , foretrækker at specielt bærrenes syrlige smagstoner træder frem, så i kan nemt komme mere flormelis i, hvis i synes det er lidt for syrligt 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *