Edamamefalafler med citronyoghurt og glutenfrie marokkanske fladbrød

Print Friendly, PDF & Email

Jeg er blevet stor fan af falafler og prøver at lave dem med forskellig smag og tekstur. Disse er lavet med edamamebønner og er paneret i ristede sesamfrø. Normalt laves falafler med kikærter, men de kan laves med mange forskellige typer bønner. Prøv disse edamamefalafler med cirtonyoghurt og glutenfrie marrokanske fladbrød.

Indlægget her indeholder 2 opskrifter. Edamamefalaflerne og cirtonyoghurt. Opskriften på de glutenfrie marokkanske fladbrød finder du lige her. Krydderiblandingen Ras el Hanout kan købes i specialforretninger, hvis du ikke har lyst til at lave den selv.

Edamamefalafler

400 g optøede bælgede edamamebønner
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
1 sød rød chili
1 spsk Ras el Hanout
friskkværnet salt og peber
1 æg

2 æg
2 dl ristede sesamfrø
7 dl olie

Kør edamamebønner, løg, hvidløg og chili i minihakker eller foodprocessor til det er findelt. Rør æg, salt og peber samt Ras el hanout i. Form det til kugler og vend dem i æg og ristede sesamfrø. Varm olien til 160 °C (den er klar når det syder om en trætandstikker). Steg falalferne i olien til de er fint brune.

Citronyoghurt

2 økologiske citroner
4 dl græsk yoghurt
2 spsk finthakket frisk mynte
friskkværnet salt og peber

Riv skallen af de 2 citroner og pres saft af ½ citron. Bland citronskal, græsk yoghurt, hakket mynte sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Server edamamefalafler med citronyoghurt, glutenfrie marokkanske fladbrød og en grøn salat.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *