Et usselt madlavningskursus i Marokko og en lækker marokkansk auberginesalat

Print Friendly, PDF & Email

På rejsens sidste del fandt jeg et madlavningskursus. Beskrivelsen sagde, at man ville lære, at lave traditionelle marokkanske retter. Jeg fik nogle gode fif med hjem og et par gode opskrifter. (Ikke dem vi fik udleveret, men nogen jeg har sammensat ud fra mine observationer og de få spredte informationer vi fik). Jeg fik stykket denne opskrift sammen, på en fantastisk lækker marokkansk auberginesalat. Den overraskede med både konsistens og smag.

Det var et usselt madlavningskursus, faktisk er det en stærk overdrivelse at kalde det et kursus. Det var en øvelse i tålmodighed mere end noget andet. Jeg var afsted fra hotellet i 8 timer og sammenlagt blev 2 af dem brugt på mad og madrelaterede ting inkl. at spise maden. Resten af tiden ventede vi. De havde godt nok sørget for, at vi kunne KØBE ansigtsbehandlinger, massage, tøj og drikkevarer. Disse kunne vi nyde i skønne omgivelser i ventetiden. Men jeg følte virkelig, at jeg havde spildt dyrebar tid på at vente. Specielt fordi det var den sidste dag og jeg kunne have daset ved poolen i stedet og fået lidt mere sol. Men solen var på vej ned og poolen lukket, da vi endelig var færdig med at vente. Jeg valgte at forsøde tiden med en ansigtsbehandling og det har jeg ikke fortrudt.

For at gøre det endnu mere usselt, så var det ikke ret meget madlavning vi deltog i eller fik lov til at se. Vi skar lidt grønt, lavede en marinade og marinerede noget kylling i det, trillede nogle kødboller og blandede grønt med krydderier. Det der skulle koges, steges og simre i taginerne blev taget væk og så så vi det først igen, da vi skulle spise dét. Altimens vi gjorde det, fik vi få spredte informationer, om hvad der skete bag kulisserne. En af de andre kom med en god sammenligning. Det er de ting man sætter børn til, når de gerne vil hjælpe i køkkenet.

Vi skulle med på markedet og købe ind til retterne vi skulle “lave”. Touren foregik med en tjener fra den Riad det foregik i, som ikke talte engelsk. Han talte lidt fransk og kunne et par ord på tysk og engelsk. Så ud over, at se den del af Zouk’en hvor mad boderne lå, fik vi ikke noget ud af det. Hygiejne er ikke noget de gør sig i, men alt bliver tilberedt så grundigt at det ikke gør så meget.

Jeg havde ellers glædet mig til, at få lidt mere indblik i hvordan man bruger taginerne. Hvor meget kul kommer man i holderne, hvor tæt på kullet skal de være og så videre. Men nej, det blev ordnet for os, og så kunne vi ellers sippe vin og få en ansigsbehandling imens. Jeg havde ikke regnet med store kulinariske udfordringer, men jeg havde forventet et minimum af informationer om traditionel marokkansk madlavning. Men det var der ikke. Fokus var på, at vi skulle forkæles, ikke på at vi reelt skulle få viden eller forståelse med hjem. En glorificeret frokost, indtaget i skyggen af appelsintræer.

Ifølge det opskriftsark vi fik, havde auberginesalaten et navn, men ingredienserne og fremstillingsmetoden er markant forskellig fra den vi faktisk lavede. Her er den vi lavede og den er fantastisk. Den blev serveret sammen med en gulerodssalat og en zucchinisalat, som en forret.

Lækker marokkansk auberginesalat

4 auberginer
Olie
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk paprika evt en røget paprika
1 tsk salt
2 fed knust hvidløg
1 spsk finthakkede friske krydderurter (½ koriander og ½ persille)
1 spsk eddike

Auberginerne vaskes og enderne skæres af. Skrællen fjernes på noget af auberginen, så den er stribet. Skær auberginen i skiver og steg dem på panden i olie. Lad dem køle af og mos dem groft med en gaffel. Bland krydderierne sammen med den grove mos. Anret den sammen med andet grønt.

Den smager altså helt eminent godt og er fantastisk til mange ting. Så selvom jeg umiddelbart føler, at jeg spildte en hel dag, så kom der lidt godt ud af det alligevel.

 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *