Gammeldags æblekage i en glutenfri udgave


Jeg er stor fan af gammeldags æblekage, men både æblekagerasp og makroner er jo lavet med hvedemel, så der skal findes alternativer. Jeg faldt over en opskrift på müsli, som foreslog, at man kunne bruge den i æblekage, i stedet for knuste makroner. Jeg har lavet min egen udgave, som er meget mere simpel og faktisk en granola i stedet. Da jeg ikke føler, at for mange forskellige ingredienser, vil gøre sig godt i æblekage.

Den æblegrød jeg bruger er fra min yndlingsmadblog, jeg har fulgt med på den i et par år nu, og bruger mange af hendes opskrifter ofte. Noget af det jeg virkelig godt kan lide, er at hun bruger kvalitetsråvarer og ikke overdriver brugen af sukker.

Valdemarsro

Kig forbi, der er en hel masse lækkert og en masse inspiration til teknikker og viden om mad og andet 🙂

Æblegrøden er ganske simpel, at lave og jeg koger en kæmpe portion om efteråret, som jeg fryser ned i portionsstørrelser. Sidste efterår blev der lavet grød af ca 7 kg æbler 🙂

Æblegrød

1 kg æbler
75 g sukker
1 tsk vanilliepulver eller 1 vanilliestang
2 dl vand

Æblerne skrælles og kernehusene fjernes, de skæres i tern på højest 2×2 cm og kommes i en gryde sammen med sukker vand og vanille. Det koges ved lav varme indtil æblerne er blevet bløde og gullige. Rør jævnligt undervejs og vær opmærksom på om vandet fordamper, hvis grøden bliver tør, kan den brænde på.

Glutenfri vanillegranola

100 g glutenfrie havregryn
50 g hirsegryn
2 spsk honning
1 tsk vanillepulver

Havregryn, hirsegryn og vanillepulver blandes i en skål og honningen tilsættes. Der blandes godt rundt, så honningen fordeles godt på alle grynene. Det ristes ved 160 grader til det er gyldent (ca 20 minutter), hvor de vendes jævnligt rundt.

011

Glutenfri vanillemüsli

Æblekagen lægges sammen, et lag æblegrød i bunde, et lag müsli, et lag æblegrød mere og flødeskum på toppen.

002

Gammeldags æblekage

Det var overraskende nok bedre end med makroner eller æblekagerasp! Nu skyldes det nok, at det var mindre sødt og at jeg ikke er så vild med ting, der smager meget sødt.
Hvis man ønsker det sødere, kan man evt. komme mere honning i, når man laver sin müsli eller evt tilsætte lidt vanillesukker til flødeskummet.
Min kæreste, som indtil nu er den eneste, der har haft æren af at smage, synes også at det var rigtigt lækkert. Så det er godkendt af min helt egen sukkergris 😉

Vanillemüslien er en god grundmüsli, som kan varrieres med nødder, andre gryn og kerner samt tilsættes bær eller chokolade.

Her i weekenden har vi virkelig forkælet os selv og vi nåede også forbi Summerbird butikken i Kongensgade, her i Odense. Der fandt vi en karamelliseret hvid chokolade, som jeg helt sikkert sammen med tørrede blåbær, vil tilsætte til en portion af den müsli jeg lavede. Det er nok den bedste hvide chokolade jeg nogensinde har smagt, og det siger ikke så lidt, da jeg er stor fan af hvid chokolade.

amber fra Summerbird

Summerbird reklamerer ikke med at være glutenfrie, men deres choklader er helt sikker ganske ufarlige at indtage, da de angiver allergiinformation og skriver spor af nødder og æg, samt markere mælk og soja med stort.

Amber stor

Som i kan se, har den en langt mere gylden farve end hvid chokolade normalt har, det skyldes karmelliseringen, som også uventet gør den mindre sød end hvid chokolade normalt er.
Jeg har allerede planer for ret mange opskrifter, som den skal indgå i, så bliver nok stamkunde hos Summerbird fremover 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *