Gluten- og laktosefrie hindbær-rabarbersnitter


Print Friendly, PDF & Email
Indlægget indeholder affiliate links

For ikke så længe siden opdagede jeg kombinationen rabarber og hindbær og det er helt eminent godt. Siden har jeg lavet marmelade af kombinationen flere gange og nu også til at anvende i hindbærsnitter med rabarber.

Hindbær/rabarbermarmelade

300 g frosne hindbær
200 g rabarber frisk eller frosset
50 g sukker (hvis du gerne vil have din marmelade sød. så brug 100-150 g sukker)
2 tsk vanillepulver

Det hele blandes i en bredbundet gryde og bringes i kog. Det koges ved svag varme, med jævnlig omrøring indtil hindbær og rabarber er kogt helt ud og det er tyknet af sig selv. Det tager en god times tid at opnå en god tyk marmelade. det går hurtigere jo større overflade, så selvom det ser fjollet ud, så bruge en god stor gryde. Jo tykkere jo bedre kan jeg kun sige, når det skal bruges til hindbærsnitter! Nå man koger marmeladen længe for at gøre den godt tyk uden brug af geleringsmiddel, så bliver den meget mørkerød, det er ikke fordi den er brændt eller fejler noget. Det er både bærrene der bliver mørkere af det men også sukkeret der karamelliserer og bliver mørkere.
Hvis du vil have dem med ren hindbær, så bruger du bare 500 g hindbær.

Du kan godt bruge købemarmelade, men vær opmærksom på så ikke at samle dem for tidligt, da der er mere væske i købemarmelade og det trækker ud i kagebundene. Den dag jeg gjorde det, blev de altså ret smattede og marmeladen løb ud.

Dej

1 dl majsmel
4 dl fuldkornsrismel
1,5 dl flormelis
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
2 æg
4 spsk vand
2 spsk smagsneutral olie
1 tsk fiberhusk (psylliumfrøskaller)
1 tsk johannesbrødkernemel

Bland majsmel, rismel, flormelis, fiberhusk, johannesbrødkernemel, vanillepulver og bagepulver i en skål. Pisk æg, olie og vand sammen og rør melblandingen i. Ælt dejen godt sammen og del Den i to lige store dele og rul dem ud til rektangler i ca 1/2 cms tykkelse. læg dem ovenpå hinanden og skær kanterne til så du får to helt lige store rektangler med pæne lige kanter.
Bag dem i 8 minutter ved 180 grader varmluft, de skal være let gyldne. Læg dem til afkøling på en rist.

2014-02-27 16.42.49

Før bagning

2014-02-27 17.38.01

Samling af de bagte snitter

Når de er helt afkølet fordeles hindbærmarmeladen på den ene rektangel og den anden lægges ovenpå og de skæres ud i den størrelse du foretrækker. De kan nu pyntes med glasur og evt. fyrsetørrede hindbær eller krymmel.

2014-02-27 17.40.53

Samlet med glasur

De samlede udskårne snitter uden glasur kan fryses ned, så man altid har hindbærsnitter man kan tage op og pynte med frisk glasur 🙂

Som i kan se legede jeg lidt med de afskårne kanter så intet gik til spilde. Man kan også rulle dejen ud i et stykke og udstikke figurer af det hele, eller lave stykkerne helt kvadratiske og skære dem ud i trekanter. Jeg synes selv, at kagestykkerne blev lidt for tykke, så jeg vil rulle dem tyndere ud næste gang, men det er jo en smagssag.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *