Glutenfri chokolade konfektkage – uden mælk, smør og sukker

Print Friendly, PDF & Email

Basen for denne glutenfri chokolade konfektkage – uden mælk, smør og sukker er sødekartofler. En rodfrugt, som har en meget sødlig smag. At bruge sødekartofler i stedet for mel giver en blød konsistens og en naturlig sødme. At der ikke tilsættes sukker eller smør gør det til en mindre usund kage.

Glutenfri chokolade konfektkage – uden mælk, smør og sukker

Glutenfri chokolade konfektkage - uden mælk, smør og sukker

En sundere kage med sødskartofler.

Ret kage
Køkken Dansk
Keyword Kage, Konfekt
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 500 g sødekartofler
  • 10 dadler
  • 2 æg
  • 25 g loppefrøskaller
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk flydende sødemiddel kan udelades
  • 100 g chokolade 70 %

Sådan gør du

  1. Kog sødekartoflerne i letsaltet vand i ca 15 minutter, eller til de er møre. 
    Hæld vandet fra og blend sødekartoflerne med dadlerne. 

  2. Pisk æg og loppefrøskaller godt sammen og lad det stå og hvile i 5 minutter. 

  3. Bland kakaopulver, salt, vanillepulver, kartoffelmel og bagepulver sammen. Pisk det i skålen med æg og loppefrøskaller til det er arbejdet helt ind.  Brug gerne dejkrogen på røremaskinen, det giver den bedste struktur i loppefrøskallerne. 

  4. Bland sødekartoffelmassen i og bland til du har en helt ensartet dej. 

  5. Kom dejen i en form, foret med bagepapir, det kan være en rugbrødsform eller en brownieform.
    Bag kagen ved 200 °C i 60 minutter. 

  6. Riv choloaden fint og drys det over den varme kage straks efter du tager den ud af ovnen. Lad kagen køle helt af og stil den på køl.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 thoughts on “Glutenfri chokolade konfektkage – uden mælk, smør og sukker”