Glutenfri chokoladekage med hindbær

Print Friendly, PDF & Email

Min mor arbejder i køkkenet på et plejehjem og de bager en del kager. Indimellem er en af dem gode nok til at hun tager opskriften med hjem, og vi besluttede at forsøge os med en glutenfri chokoladekage med hindbær.
Dagen efter skulle jeg i Randers Regnskov med min fars familie, så vi lavede en stor portion, så der var til eftermiddagskaffe i Regnskoven 🙂

En af mine bekendte har fortalt ,at hun køber brødblandingen til det lyse brød fra Rema1000 og bruger det til alt muligt, også kager.
Så det tænkte jeg, at teste i samme omgang.

5c8c3c8972-GF Vitamille brødblanding

Opskriften var til 20 gange den portion jeg lavede, og der er nogle gange problemer med at op og nedskalere opskrifter. Specielt har jeg oplevet at glutenfri opskrifter ikke er nemme at skalere. De forskelle der er mellem hvedemel og de glutenfrie meltypers evne til-/måde at binde væske på, gør det svært. Det er også ofte det problem, der gør det svært, at konvertere alm. opskrifter til glutenfrie opskrifter.
Desuden var målene angivet i gram også for æg og væske, så der skulle lidt regnearbejde og målearbejde til.

Det fungerede ganske fint, at bruge melblandingen. Sukkerindholdet er dog langt over, hvad jeg foretrækker. Det er sjældent nødvendigt, at komme mere sukker end mel i en kage. Det angivne her er endda reduceret betydeligt, og i min optik er den alt for sød.

Glutenfri chokoladekage med hindbær i bradepande

160 g smør
270 g sukker
4 store æg
240 g brødblanding
50 g kakaopulver
5 g bagepulver
5 g vanillesukker
1½ dl mælk
½ dl kogende vand
200 g hindbær friske eller frosne

smør og sukker piskes godt sammen inden æg og letmælk tilsættes. De tørre ingredenser blandes sammen og røres i og til sidst tilsættes det kogende vand. Dejen hældes op i en bradepande og hindbærrene drysses hen over. Kagen bages ved 160 grader i 45 minutter.

2014-03-26 20.03.44
Før bagning
2014-03-26 20.51.19
Efter bagning

Den er en smule løs i det og smuldrer lidt, men når den serveres med creme fraiche eller flødeskum, spises den jo alligevel med ske 😉
Hvis man ønsker at den bliver lidt mere fast og sammenhængende kan man tilsætte 2 tsk psyllium frøskaller, 50 g kartoffelfibre eller 2 tsk guarkernemel/johannesbrødkernemel. Ingen af disse havde jeg til rådighed i min mors køkken.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *