Glutenfri Chokolademuffinmix

Print Friendly, PDF & Email

Rema1000 har et ganske udemærket udvalg af glutenfrie produkter, alle dem jeg har prøvet, har været en stor succes. De har to kagemix; en brownie og en kakaokage/-muffins, jeg har prøvet dem begge og de er virkeligt lækre. Brownien lavede jeg til min fødselsdag i November og alle var meget imponeret over. Kakaomuffinmix har jeg modificeret til glutenfri chokolademuffinmix.

Bag på pakken, er der to fremgangsmåder; en til chokoladekage og en til miffins. I den til muffins skal der ca 30 ml mere væske og foreslået at tilføje 50 g hakket chokolade. Normalt tilføjer jeg mere chokolade end opskrifter angiver, da jeg ofte synes, at man ikke rigtige kan smage det. Men denne gang havde jeg en lille rest, hvor der kun var 35 g tilbage, og det kan jo aldrig skade at komme i, selv hvis man ikke rigtigt kunne smage det.
Det er en økologisk mørk chokolade med mint, som jeg fandt i Irma, da jeg var i København før jul. Den er virkelig lækker og smager ret kraftigt af mint, så det kom mine muffins også til.

006

Da jeg rørte dejen sammen, syntes jeg at den var ret fast i det, så er det svært at komme den ned i muffinsformene så jeg gave dejen ½ dl ekstra fløde. Det kan være fordi, det var fløde jeg brugte i stedet for mælk, at dejen var meget fast, fløde er jo i sig selv mere tykt end mælk.
Jeg fulgte anvisningen og fyldte muffinsformene 2/3 del op, men synes ikke helt, at det hævede nok op til at fylde dem rigtigt, så næste gang vil jeg komme mere i. En muffin er jo ikke bare en lille bid 😉

015

Muffinsene er meget lækre, luftige og smatidig dejlig svampede i det. De er ikke så chokoladede i smagen, som jeg foretrækker mine muffins, men det er jo også en kakaomuffinmix. Hvis du bager dem 1-2 dage før de skal bruges og kommer dem på køl er de endnu bedre. Det er en generel ting jeg har erfaret med muffins, de bliver lækkert mushie af at stå i køleskabet natten over 🙂

Mine roomates er tydeligtvis glade for, at jeg gerne vil have nogle til at agere smagsdommere over mit bagværk. De kunne ret godt lide dem, men var dog lidt overrasket over hvor meget de smagte af mint. Jeg tog et par stykker med til den filmaften jeg skulle til og der var de også et hit. Folk var meget begejstrede for mintsmagen, så det er ikke sidste gang jeg bruger den chokolade i mine kager 🙂

Næste gang vil jeg vælge en mere blød chokolade at komme i, så chokoladesmagen træder mere frem og komme en del mere i. Det bliver nok min favorit fra Lindt Excellence – Mild 70 %, den er fantastisk, både til bagning og spisning 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *