Glutenfri gæstemad – menuen til pinsefrokosten

Print Friendly, PDF & Email

Kæresten og jeg har besluttet at starte en ny tradition, en årlig pinsefrokost med vores venner. Om den skal holdes af og hos os hvert år eller det skal gå på tur, må vi se til. Men jeg elsker jo, at lave gæstemad og være værtinde. Så jeg vil nok få svært ved at slippe det og lade andre komme til. Her finder du et bud på lækker glutenfri gæstemad

Jeg gik igang med at undersøge, om der var nogle traditionelle pinseretter, som der er til påske og jul, men det er der ikke. Jeg fandt nogle sider med forslag og en af dem havde rabarber  8 ud af 9 foreslåede retter. Jeg er fan af rabarber, men det er måske lidt overkill med en treretters menu med rabarber i alle retter 😉 En anden side foreslog næsten udelukkende fiskeretter, så jeg kom frem til at fisk og rabarber, måtte være et tema til pinse. Derudover er årstidens friske grøntsager som asparges og rabarber brugt i mange af de forslag jeg fandt. Så det blev mit tema; forårsgrøntsager 🙂

Jeg valgte den klassiske løsning og har fundet en dessert med rabarber, en forret med fisk og så en hovedret med kalv. Overvejde at vælge en af kødretterne med rabarber til hovedret og så gå efter en gulfarvet dessert, men jeg ved ikke hvor velmodtaget rabarber i hovedretten vil blive 😉 Som altid kaster jeg mig ud i noget af et projekt med desserten. Jeg har så svært ved ikke, at gå all in på ekstravagance når det gælder dessert. Desuden eksperimenterer jeg ofte med nye metoder når jeg skal lave desserter til gæster, det skal ikke være nemt 😛

Glutenfri gæstemad

Glutenfrie crostini med røget laks purløg og radiser

glutenfri gæstemad

 

Kalvefrikassé med forårsgrøntsager

Glutenfri gæstemad

 

Ile flottante med bagt rabarber

Dessertopskriften er stærkt inspireret af Jamie Oliver. Det har krævet nogle tilpasninger da han anvender en kondenseret sødmælk og en 50 % fløde. Man kan købe en 50 % fløde i danmark, men kun i torvehallerne i København. Der findes også en på 48 % som burde kunne erstatte den, som efter sigende forhandles hos Kvickly og Super Brugsen, men jeg har ikke kunnet finde den i nogle af dem jeg har besøgt. Så jeg har forsøgt mig med hjemmelavet kondenseret sødmælk og fløde og en version med ren almindelig dansk fløde. Jeg synes at den fungerer helt ok med ren dansk fløde, frygtede den blev for flødet i smagen, men det fungerer godt.  Så der er ingen grund til at stå og kondensere mælk og fløde. Desserten er naturligt glutenfri, da den er baseret på marengs, budding og rabarber.

Glutenfri gæstemad

 

Alle retterne blev rost til skyerne, dog mente nogle, at forretten ikke helt passede til resten. Den var på en måde for nem sagde de, ikke lige så ambitiøs som resten. Det har de nok lidt ret i men jeg ville også gerne gøre det lidt nemt for mig selv 😉
Når nu forårsgrøntsager var det tema jeg havde valgt, syntes jeg den passede godt 🙂
En af gæsterne udtalte; at havde han været derhjemme havde han taget en ske og spist sovsen fra kalvefrikasséen ren.

Borddækning:

Jeg har lavet et lille indlæg omkring bordækning til pinse og hjemmelavet bordpynt ovre på Danske webchicks, det kan i læse her.
Men også her er temaet forår og sol, med små sole inspireret af Disneys To på flugt, nogle af skovens dyr, som jo kommer ud af deres vinterskjul nu og friske grønne grene fra haven.

2015-05-23 21.30.05

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *