Glutenfri gulerodskage med mascarponecreme


Print Friendly, PDF & Email

Gulerodskagen er en af de kager, som der findes virkelig mange forskellige opskrifter på. Næsten alle har deres egen variant med eller uden valnødder, rosiner, færre eller flere krydderier og enten fast og tung eller let og luftig.

Jeg har kigget en masse opskrifter igennem og har strikket denne her glutenfrie opskrift sammen, som jeg synes fungerer rigtigt godt. Den er uden nødder, da min kæreste hader nødder og uden rosiner, da jeg hader rosiner. Men den er til gengæld dejligt krydret og matcher den fantastiske mascarpone creme med citronsaft perfekt.

Glutenfri gulerodskage:

300 g glutenfri melbl.
3 tsk kanel
3 tsk nelliker
2 tsk kardemomme
2 tsk natron
2 tsk bagepulver
10 g husk
1 dl vand
275 g smeltet smør / mælkefri margarine
300 g brun farin
4 æg
400 g fintrevet gulerod eller pulp fra juiceren
1 tsk havsalt

I en skål piskes husk, vand, smeltet smør, brun farin og æg sammen og lad det stå i 5-10 minutter. Bland glutenfri melbl, kanel, nelliker, kardemomme, natron og bagepulver i en anden skål. Hæld nu melblandingen i og pisk det grundigt sammen. Kom de revne gulerødder i og rør det godt sammen. Hæld dejen i en stor smurt springform og bag den ved 180 ºC i 40-50 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig, der må ikke hænge dej ved den. Lad kagen køle helt af før cremen kommes på og den serveres.

Mascarponecreme: 

200 g mascarpone
150 g blødt smør
160 g flormelis
1 tsk vanillepulver
2-4 spsk friskpresset citronsaft, alt efter smag og behag

Pisk alle ingredienserne sammen og fordel cremen på kagen før servering. Er du ikke til den lidt søde ostesmag af mascarponen, kan du erstatte det med en anden flødeost.

Jeg deler nogle gange dejen op, da den bliver ret luftig og dermed høj. Så tager jeg en stor og en mellem springform og fordeler dejen mellem dem, så den er ca lige tyk. Når jeg gør det, laver jeg ca. 1½ gang creme, da det ellers bliver lidt for tyndt et lag creme 😉

2016-01-24 22.49.10

Vi tog den med over til et par venner og de roste den til skyerne. Så den her går du altså ikke fejl af, at servere for gæster, heller ikke dem, som fint tåler gluten 😉

Hvis nu du ikke tåler de der mælkeprodukter, så kan du i stedet for mascarponecremen lave en glasur med appelsinsaft og komme på i stedet.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *