Glutenfri krydderkage med karamelglasur

Print Friendly, PDF & Email

Jeg elsker kager og kager med smagfuld glasur er endnu bedre. Så jeg har strikket en lækker glutenfri krydderkage med karamelglasur sammen. Man kan lave glasuren fra bunden, som her eller “snyde” og bruge et par dråber karamelessens i en helt almindelig glasur.

2016-03-01 20.04.38

Glutenfri krydderkage

50 g mandler
150 g mørk muscovadosukker evt kan brun farin bruges
125 g rismel
125 g havremel
1 tsk natron
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
1½ tsk stødt ingefær
½ tsk nelliker
½ tsk allehånde
10 g husk
1 dl vand
150 g smør
2 dl kærnemælk
2 æg

Rist mandlerne i ovnen ved 180 ºC til de dufter og begynder at brune, 5-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle helt af. Bland mucovadosukker, rismel, havremel, natron, bagepulver og alle krydderierne i en skål. I en anden skål piskes husk med vand og står i 5 minutter. Smelt smørret i en gryde og pisk æg og kærnemælk i huskgeléen og pisk den smeltede smør i. Hak de ristede mandler i en minihakker og bland dem i de tørre ingredienser. Rør nu de våde ingredienser i de tørre, så blidt som muligt, til det netop er blandet. Hvis du rører for voldsomt kan kagen blive for kompakt.
Kom den i en smurt brødform og bag den ved 180 ºC i 40-45 minutter. Lad kagen køle lidt af, inden du forsigtigt vender den ud af formen og lader den køle helt af på en rist.

Karamelglasur

50 g sukker
½ dl vand
¼ dl fløde
125 g flormelis
Evt ekstra vand til at justere konsistensen med

Smelt sukkeret i en bredbundet gryde ved lav varme. Lad det brune let, tag gryden af varmen og hæld vandet i. Pas på det kan sprøjte! Rør kraftigt rundt i gryden og stil den tilbage på varmen. Kom fløden i og rør indtil alle klumper er opløst. Rør flormelis i, brug evt lidt ekstra vand, hvis den bliver for fast/tyk og kom glasuren over kagen.

Det er en overlækker kage, blød, luftig og svampet på én og samme gang.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *