Glutenfri lasagne med 3 oste og tomatsalat.

Print Friendly, PDF & Email

Ud over pasta, har jeg også en passion for oste og at kombinere de to, er jo ren madmagi. Det har resulteret i denne glutenfri lasagne med 3 oste. Den indeholder 500 gr kød og 650 gr ost og er ikke den sundeste løsning. Det lyder voldsomt og de fleste finder det vulgært ud over alle grænser, indtil de smager den 😉

Den består af et lag kødsovs, et lag af ostecreme, endnu et lag kødsovs, et lag mozzarellaost, mere kødsovs og øverst et låg af mozzarella blandet med fintrevet parmesanost, altsammen selvfølgelig adskilt af glutenfrie pastaplader.
Jeg bruger Patstapladerne fra Semper, da de kan bruges ganske som alm. pastaplader og ikke skal forkoges. Desuden er det dem, der smagsmæssigt rammer tættest på pasta lavet med hvedemel. Det er ikke de billigste, men fås ofte ret billigt i Fakta og ka

glutenfri lasagne med 3 oste

n altid fås i de fleste kvickly butikker.
Jeg bruger ofte Pecorino Romano i stedet for parmesanost, da jeg godt kan lide smagen af fåremælk og det er en parmesanost lavet på fåremælk. Ellers kan man også bruge Grana Padana, hvis man ønsker en mildere ostesmag. Brug aldrig det parmesan der allerede er revet, det er slet ikke i nærhede af det friskrevne.

Vælg et godt stort fad, for det er en stor portion. Jeg har til 10 gange aftensmad i sådan en portion, når jeg deler det op og kommer det i fryseren. Det kan også laves i to mindre fade, hvis man ikke har store ildfaste fade.

Glutenfri lasagne med 3 oste

½ dl olivenolie
3 fed hvidløg
1 stort løg eller 2 små løg i tern
500 g hakket oksekød
2 spsk oregano
2 spsk basilikum
Salt og friskkværnet peber
2 ds hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
1 ps babyspinatblade eller 200 g hakket spinat fra frost

Start med at opvarme halvdelen af olien og svitse hvidløg og løg i den, så tilsættes kødet og når det hele er brunet kommes alle krydderierne i. Nu tilsættes de hakkede tomater og spinaten, bruger du frisk spinat, tilsættes det lidt efter lidt, indtil alt er faldet sammen. Til sidst kommes tomatpuré i for at jævne sovsen lidt. Lad den stå og simre ved svag varme, mens osten rives og ostecremen røres.

Ostecreme:

1 pakke ricottaost (250 g)
100 g friskrevet parmesanost
1 dl mælk eller fløde

Alle ingredienserne røres sammen til en ensartet masse, der kan smøres ud over laget af lasagneplader.

100 g friskrevet parmesan
200 g revet mozzarella
1 pakke semper glutenfrie lasagneplader

Samling

Smør fadet med resten af olien og læg et lag kødsovs i bunden (ca 1/3). Læg et lag lasagneplader, ovenpå dem smøres ostecremen og der lægges endnu et lag plader. Kom et lag kødsovs i (ca. 1/3), ovenpå det drysses halvdelen af den revne mozzarella og der lægges endnu et lag lasagneplader. Nu kommes det sidste kødsovs i og overfladen dækkes af resten af mozzarellaen, blandet med revet parmesan.

Bages i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Jeg spiste den sammen med en lækker tomatsalat, af tomater i skiver, frisk mozzarelle i skiver og lidt oliven. Så føler man sig lidt sundere. Men den går også fint med en grøn salat. Jeg drak også et glas rødvin til, men da mine vinglas stadig ikke har fundet hjem efter nytårsfesten. Drikker jeg det af mine store cognacglas og så kom det ikke lige med på billedet denne gang 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *