Glutenfri lasagne med hjemmelavet bechamelsauce

Print Friendly, PDF & Email

Jeg fik købt mig en hel masse ost på internationalt marked og deriblandt var en lækker Pecorino Romano. Det er en parmesanlign. ost lavet på fåremælk og den er perfekt til en god ostesovs til en lasagne. Før i tiden brød jeg mig ikke om lasagne med bechamelsovs, jeg syntes ikke den smagte af noget. Men så fandt jeg ud af at min familie laver den på ren mælk og hverken bruger ost eller fløde, og så er der jo altså heller ikke meget, der giver smag.
Hvis i har lyst til at prøve med en Pecorino Romano, men i ikke lige kommer forbi det Internationale Marked, så fås den i større supermarkeder.

Jeg har brugt de glutenfrie lasagneplader fra Naturlig Glutenfri Mad, da det er et rigtigt lækkert pastamærke hun forhandler på glutenfri.nu. Du finder dem lige her.

2015-07-21 17.12.19
Glutenfri lasagne med glutenfri bechamelsauce

Glutenfri lasagne med bechamelsauce:

Der skal bruges 1 pk glutenfrie lasagneplader.
1 portion kødsauce
1 portion bechamelsauce
100 g revet mozzarella til toppen

Kødsauce med bacon og tomat:

1 pk bacon i tern
2 fed hvidløg
1 løg
500 g hakket oksekød
2 spsk tørret oregano
2 spsk tørret basilikum
Salt og peber
2 ds hakket tomat
1 stor dåse tomatpuré
1 lille dåse majs

Steg bacon sprød i en dyb pande tilsæt finthakket hvidløg og hakkede løg og rist det kort i baconfedtet. Brun nu kødet sammen med bacon hvidløg og løg og tilsæt krydderier. Hakket tomat, tomatpuré og majs tilsættes nu og det hele bringes i kog og simrer mens du laver bechamelsaucen.

Glutenfri bechamelsauce:

6 dl kogende mælk
50 g smør
4 spsk maizena majsstivelse
½ tsk groft salt
hvid peber
½ tsk revet muskatnød
200 g revet ost
1½ dl fløde

Bring mælken i kog i en gryde mens du smelter smørret i en anden gryde ved lav varme. Tag begge gryder af varmen og pisk maizena i det smeltede smør, sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt den varme mælk lidt ad gangen mens du pisker. Når al mælken er tilsat kommes krydderier, ost og fløde i gryden og det bringes i kog under omrøring, lad det simre til det har den ønskede konsistens.

Jeg brugte ren Pecorino Romano, men det er en meget smagfuld ost, så man kan med fordel tage halv Pecorino Romano og halv mozzarella. Man kan også  bruge Parmiggiano Regiano eller Grana Padana som begge er mildere i smagen eller ren mozzarella hvis man ønsker en meget mild ostesauce.

Samling:

Nu skal lasagnen lægges sammen i et smurt ovnfast fad. Nederst et lag kødsovs, så et lag lasagnepalder, et lag bechamelsauce, et lag lasagneplader mere, et lag kødsovs, et lag lasagneplader og øverst et lag bechamelsauce. Nu drysses revet mozzarella over og det bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.

2015-07-21 17.14.55
Så er der serveret 😀 Den fortjener en lækker frisk grøn salat, som tilbehør.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *