Glutenfri øllebrød

Print Friendly, PDF & Email

Jeg elsker øllebrød, varm og rygende og serveret med flødeskum. Det er jo bare baseret på rugbrød og øl, to ting, som man ikke længere kan spise, når man ikke kan tåle gluten.

Men så havde jeg pludselig en hel pakke glutenfrit rugbrød fra Nogluten, som jeg ikke kunne nå at spise, før det blev til krummer af sig selv 😉
Min fars kone havde fundet det hos hendes lokale bager og havde købt det, fordi jeg skulle komme til frokost. Det var ret lækkert lige efter det var tøet op, men allerede næste dag var det begyndt at blive tørt og smuldre lidt i midten og på andendagen var der hul i midten på alle skiverne. Nå men hvad finder man på med rugbrødssnuller, man kan tørre det i ovnen og lave rugbrødsrasp, men det får jeg ikke brugt. Og så kan man forsøge sig med at lave glutenfri øllebrød, så det gjorde jeg.

rugbrod-grov
Grov rugbrød fra Nogluten

Jeg overvejede hvilken glutenfrie øl, der ville være bedst, da det jo normalt er den mørke søde hvidtøl jeg har brugt til øllebrød. De glutenfrie øl er jo lyse og knap så søde, og bitterstofferne træder mere frem når man opvarmer øl. Nå men den mildeste og mindst bitre glutenfrie øl jeg kender er Daura fra Estrella Damm, som kan købes i Føtex og Bilka.

daura glutenfri øl fra Estrella Damm.

Det er stadig ikke det samme som en sød mørk øl, men så prøvede jeg at kompensere med lidt ekstra sukker og det virkede 😀

2015-06-10 20.03.10
Glutenfri øllebrød med flødeskum.

Jeg brugte:

1 pakke rugbrød grov fra Nogluten på nær tre skiver
75 g sukker
1 Daura øl
Vand til alt brød er dækket

Skær brødet ud i mindre stykker, jeg plejer at lave ret små tern og kom det i en gryde. Hæld øl over og tilsæt sukker, rør rundt inden du tilsætter vand til alt brødet er dækket. Læg låg på gryden og stil den på køl til næste dag, det gør ikke noget at det står er døgn. Når det har trukket natten over sættes gryden på komfuret på mellem varme. Rør godt i det med et piskeris mens det varmer op, på den måde rører du klumper af brød ud, så du får en jævn glat grød. Lad det simre til det har den ønskede konsistens jeg foretrækker det ret fast.

Server det med flødeskum enten som aftensmad, dessert eller morgenmad 🙂

Før når jeg lavede øllebrød foretrak jeg mørkt rugbrød uden kerner, mest fordi det jeg havde fået med kerner, var ret klumpet, med store klumper brød i stadig. Og jeg kan ikke fordrage klumper i min øllebrød. Men jeg må sige at kernerne heri absolut ikke gjorde det dårligere, så det er ikke sidste gang jeg laver glutenfri øllebrød med kerner 🙂

Jeg er sikker på at andet glutenfrit “rugbrød” kan bruges lige så godt, men tror ikke at stenalderbrødene giver et godt resultat, heller ikke de nøddefri versioner, der er for meget æg i.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *