Glutenfri pizza


Print Friendly, PDF & Email

Jeg har prøvet et par glutenfrie pizzaer efterhånden og fundet mit yndlingsmærke i glutenfri pizzadej. Vil det overraske nogen, at det er den fra Bauck Hoff? Den dufter skræmmende meget af kartoffel, når man ælter dejen sammen, men den giver en virkelig lækker brødbund.

preparado-para-pizza-sin-gluten-bauckhof

 

Til gengæld vil jeg ikke anbefale pizzadejen fra Rema1000 til pizza, den er god til meget andet men ikke pizza 😉 Den bruger jeg til gengæld til nogle former for brød, f.eks dette virkeligt lækre hvidløgs-timian brydebrød. Men det er ikke det det skal handle om idag.

Jeg er altid glad for at prøve noget andet og har skelet en del til LCHF verdenen, med hensyn til pizzabunde. For nyligt postede Madbanditten så hendes version af det, der kaldes Cream Cheese pizza i USA. Den pizzabund kan håndspises og er sprød i modsætning til de fleste LCHF pizzaer, og det skulle jo prøves! Så her kommer min version.

Princippet er, at man tager noget flødeost og blander med en masse andet ost og så kommer man lidt æg og pofibre i, til at holde sammen på det hele, og dette udgør så pizzabunden. Fyldet kan man jo varriere i det uendelige, som man plejer, men jeg har her valgt et meget simpelt fyld. Ikke for meget og ikke for mange forskellige ting på den. Uanset hvilken opskrift på pizza, jeg har fulgt gennem tiden, har jeg altid valgt noget andet fyld en den foreskriver og mere ost.
Normalt sparer folk altså bare ekstremt meget på ost i maden. Jeg bruger som hovedregel minimum det dobbelte af, hvad de fleste opskrifter angiver, ellers kan man jo knap nok se og slet ikke smage, at det er der.

Jeg er stor fan af løg i al min mad, så det er også en fast ingrediens på mine pizzaer. Jeg bruger ofte rødløg på pizza, da det ser flottere ud en alm. løg. Ja jeg er æstetiker med min mad, den skal altså se pæn og appetitlig ud!
Jeg er ikke endnu mesterfortograf og god til at fremstille maden fra dens bedste side, men det kommer forhåbentligt med øvelse.

Som tomatsovs, har jeg efterhånden i mange år sværget til, at bruge tomatpuré fra dåse. Det er ikke for vandigt, så det afgiver ikke vand til pizzabunden, det smager dejligt af tomat og er nemt at krydre, præcist som man har lyst.
Det gør det jo heller ikke dårligere, at dåserne kun koster få kroner og er til at finde i ethvert supermarked.

013

Pizza med creamcheese bund

LCHF Pizzabund

200 g flødeost (philadelphia, Buko eller lign.)
150 g revet parmesanost eller anden hård lagret ost
100 g revet cheddar eller lign. smagfuld fed ost
2 æg
1 dl pofibre
3 tsk oregano
½ tsk sydesalt eller anden grov specialsalt

Alle ingredienserne røres sammen i en skål til det er en jævn masse, som er meget klistret. Massen smøres i et jævnt lag ud på en bradepande. Det passer med en hel bradepande, så smør den godt ud til kanterne. Bag den ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter, til den er pænt gylden på hele overfladen. Tag den ud og lade den afkøle helt inden du kommer fyld på.

Fyld

100 g lufttørret skinke
150-200 g revet mozzarella
1 rødløg
1 stor dåse tomatpuré
2 spsk tørret oregano
2 spsk tørret basilikum

Tomatpuré røres sammen med krydderurterne og smøres ud over pizzabunden. Ost, løg og kød lægges på og pizzaen bages ved 200 grader varmluft i 6-10 minutter, indtil al osten er smeltet.

001

Serveret med farverig salat

Jeg har her serveret den med en salat bestående af rød spidskål og savoykål samt en lækker dressing lagt ovenpå. Den dressing jeg har brugt, er Ceasars dressing fra Svansø, den var i Faktas stop madspild bunke den anden dag. Jeg er stor fan af den dressing samt stop madspild tiltag, så den kom med hjem, selvom jeg egentligt foretrækker, at røre mine dressinger selv.
For nylig opdagede jeg pestodressingerne, hvor man rører en god pesto op i creme fraiche, græsk youghurt eller skyr. Det fungerer fantastisk som dressing og dip.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *