Glutenfrie æbleroser


Print Friendly, PDF & Email

Jeg afprøvede den glutenfrie butterdej fra Schär, som jeg fandt i Sverige til at lave æbleroser med. Den er lækker at arbejde med, nem at rulle tyndere, men den kan ikke bruges sammen med remonce. Smørret smelter og løber væk, som i seriøst ovenud af muffinformen.

Så man kan ikke rigtigt bruge den som normal butterdej, og den bliver overhovedet ikke puffet og luftig, men den smager godt. Jeg vil tro at butterdejen fra FRIA eller NoGluten ville fungere bedre, de indeholder bare renset hvedestivelse.

Glutenfrie æbleroser

til 6 roser bruges:

3 røde æbler
1 citron
½ l kogende vand
1 pakke glutenfri butterdej
50 g smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kanel

Æblerne skæres i tynde skiver og lægges i en skål, citronsaften og det kogende vand hældes over. De står sådan til de er blevet bløde, på den måde undgår man at de knækker når man ruller butterdejsstrimlerne.

Butterdejen skæres ud i 6 strimler, jeg rullede den lidt tyndere ud, da den var ret tyk.

Smør, rørsukker og kanel røres sammen til en ensartet masse. Derefter gør man som vist nedenfor.

2015-10-15 12.55.33

Butterdejpladen skæres op i seks strimler.

2015-10-15 12.57.17

Jeg smurte kanelremonce på.

2015-10-15 12.58.31

Æbleskiverne lægges ca halvvejs ind på strimlen.

2015-10-15 12.58.52

Strimlen foldes rundt om æbleskiverne.

2015-10-15 12.59.09

Man ruller det sammen om sig selv.

2015-10-15 13.41.51

Placeres i en muffinsform

2015-10-15 13.42.56

Den færdige rose.

Den glutenfrie butterdej kunne ikke opsuge den mængde smør anvendt, så de sejlede lidt i smør. Det er et problem med alle de glutenfrie butterdeje, jeg har testet, desværre.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *