Glutenfrie blinis med vagtelæg og creme af rødbede og feta

Print Friendly, PDF & Email

En forretsbuffet, et tapasbord eller kanapéer er ikke komplet uden blinis med lækker topping. Det gjorde sig også gældende til min takkefest, hvor jeg valgte at servere glutenfrie blinis med vagtelæg og creme af rødbede og feta. Der var en vegetar med så jeg valgte at lave 6 af 9 retter vegetarvenlige. Når du kigger på opskrifter på blinis er de allesammen med laks. Seriøst, jeg fandt to uden laks af alle dem jeg kiggede på. Den ene var med vagtelæg og kaviar og den anden var ren vegansk. Men så måtte jeg jo kombinere og jeg faldt fuldstændig for den smukke lyserøde farve på cremen af rødbede og feta.

Glutenfrie blinis med vagtelæg og creme af rødbede og feta 

Blinis er ofte lavet af ren boghvedemel og er dermed naturligt glutenfrie. Disse er dog lavet med en kombination af boghvedemel og andet mel, det giver en lidt mildere smag og lidt mere lethed i blinierne.

Glutenfrie blinis med vagtelæg og creme af rødbede og feta

Perfekt til forret, tapas  eller kanapéer.

Ret Forret
Køkken Dansk
Keyword Blinis
Antal 12 personer

Ingredienser

Glutenfrie blinis

  • 90 g glutenfri mel
  • 70 g Boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 stk æg
  • 25 g smør
  • lidt smør eller olie til stegning

Creme af rødbede og feta

  • 100 g rødbeder kogte
  • 40 g feta
  • 80 g flødeost natural
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk olivenolie ekstra jomfru
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • friskkværnet peber

Til anretning

  • 15 stk vagtelæg
  • lidt persille til pynt

Sådan gør du

Glutenfrie blinis

  1. Bland glutenfrit med, boghvedemel, bagepulver og salt i en skål og lave en fordybning i midten.

  2. Smelt smørret og lad det køle af.

  3. Pisk æg og kærnemælk sammen i en anden skål og hæld det ned i fordybningen i melblandingen.

  4. Pisk det hele sammen til en lind dej. 

  5. Pisk det afkølede smeltede smør i dejen. 

  6. Kom ca 1 spsk dej på en varm pande ved middelvarme med en lille smule olie eller smør. Bag på den ene side til der dannes små luftbobler i overfladen. Vend blinien om og bag den ca 1 minut på den anden side.

Creme af rødbede og feta

  1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til det er helt glat og meget lyserød.

Til anretning

  1. Kog vagtelæggene efter anvisning på pakken. Lad dem køle af, pil dem og del dem i halve.

  2. Kom cremen af rødbede og feta i en sprøjtepose og fordel den på dine blinis. Pres et halvt vagtelæg let ned i cremen af rødbede og feta. Pynt med lidt persille. 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *