Luftige glutenfrie hvidløgsflûtes, perfekt til grillaftenerne hen over sommeren. 4


Print Friendly, PDF & Email

Jeg indrømmer gerne, at jeg har savnet dem lidt, de der hvidløgsflûtes. Jeg har vænnet mig til, at spise mig mæt i grøntsager i stedet når vi griller. Men det er jo lækkert, at kunne få glutenfrie hvidløgsflûtes indimellem, så jeg spurgte inde på facebook, om det var noget I gerne ville have en opskrift på. Det var svaret ja til, så her er den.

For jer som ikke følger med på facebook, gå ind og like siden, så kan i også frem over være med til, at påvirke hvilke opskrifter, som kommer på bloggen. Specielt bageopskrifterne tager jeg gerne imod forslag til, det er jo dér vi oplever flest savn.

Glutenfrie hvidløgsflûtes

Luftige glutenfrie hvidløgsflûtes

12.5 g gær
4 dl vand
15 g husk
50 g kartoffelstivelse/majsstivelse/tapiokastivelse
75 g fuldkornsrismel
75 g fuldkornsmajsmel
50 g glutenfri fuldkornshavremel
50 g glutenfri havregryn/- havreklid
2 tsk groft salt

Opløs gæren i vandet og lad den stå i 5 minutter. Bland husk og stivelse i en skål og pisk det i gærvandet. Lad det stå og gelere i ca 10 minutter. Bland mel og gryn med salt og kom det i huskgeleen, kør det på maskinen indtil det samler sig til en klump. Stil det til hævning en time i ovnen, som står på 50 ºC, for 2 lange eller 4 korte flûtes og stil dem til efterhævning 30 minutter, denne gang udenfor ovnene, da den skal varme op. Pensle dem med kærnemælk eller andet surmælksprodukt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 ºC i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Lad dem køle af og skær nu skrå riller i dem, som man kender fra de klassiske hvidløsgflûtes man køber og placer en lille klump hvidløgssmør i rillen. Skal dine glutenfrie hvidløgsflûtes bruges samme dag lægges de på køl, ellers kan de fryses indtil de skal bruges.

Glutenfrie hvidløgsflûtes-2

Hjemmelavet hvidløgssmør

50 g smør
1 lille håndfuld frisk persille
1-2 fed hvidløg

Lad smørret blive blødt og hak persille og hvidløg fint. Pisk det bløde smør sammen med persille og hvidløg. Saml smørret enten i en form eller lav en rulle med bagepapir omkring. Stil smørret på køl til det er blevet helt fast igen og brug det til dine glutenfrie hvidløgsflûtes eller over nye kartofler.

Er du den meget dekadente type kan du også lige komme ost ned i rillerne, når du vender brødet. Man griller jo altid hvidløgsflûtes med den side med åbne riller nedad først. Når den side har taget lidt farve, vendes de og griller færdig på den lukkede side, ellers løber smørret jo bare ud 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 thoughts on “Luftige glutenfrie hvidløgsflûtes, perfekt til grillaftenerne hen over sommeren.

    • Tekla Indlægsforfatter

      Ja, de kan pensles med æg, vand eller syrnede plantemælkeprodukter, som sojayoughurt eller lign. Det skal bare give den gyldne, let skinnende overflade 🙂
      Du kan også lave “hvidløgssmørret med kokosolie i stedet for smør, det bliver lige så fast hvis du sætter det på køl og kan også fryses 🙂

    • Tekla Indlægsforfatter

      Hej Jette
      Man kan fint bruge fiberhusk, det er faktisk den jeg bruger. Der er kun én forskel på Husk og Fiberhusk og det er hvor fint det er formalet. Jeg angiver mængden i g netop fordi, man så kan anvende begge typer og endda andre mærker af psyllium frøskaller.
      Når det er angivet i g kan man bruge dem allesammen i samme mængde.

      mvh Tekla