Luftige glutenfrie hvidløgsflûtes, perfekt til grillaftenerne hen over sommeren.

Jeg indrømmer gerne, at jeg har savnet dem lidt, de der hvidløgsflûtes. Jeg har vænnet mig til, at spise mig mæt i grøntsager i stedet når vi griller. Men det er jo lækkert, at kunne få glutenfrie hvidløgsflûtes indimellem, så jeg spurgte inde på facebook, om det var noget I gerne ville have en opskrift på. Det var svaret ja til, så her er den.

For jer som ikke følger med på facebook, gå ind og like siden, så kan i også frem over være med til, at påvirke hvilke opskrifter, som kommer på bloggen. Specielt bageopskrifterne tager jeg gerne imod forslag til, det er jo dér vi oplever flest savn.

Glutenfrie hvidløgsflûtes

Luftige glutenfrie hvidløgsflûtes

12.5 g gær
4 dl vand
15 g husk
50 g kartoffelstivelse/majsstivelse/tapiokastivelse
75 g fuldkornsrismel
75 g fuldkornsmajsmel
50 g glutenfri fuldkornshavremel
50 g glutenfri havregryn/- havreklid
2 tsk groft salt

Opløs gæren i vandet og lad den stå i 5 minutter. Bland husk og stivelse i en skål og pisk det i gærvandet. Lad det stå og gelere i ca 10 minutter. Bland mel og gryn med salt og kom det i huskgeleen, kør det på maskinen indtil det samler sig til en klump. Stil det til hævning en time i ovnen, som står på 50 ºC, for 2 lange eller 4 korte flûtes og stil dem til efterhævning 30 minutter, denne gang udenfor ovnene, da den skal varme op. Pensle dem med kærnemælk eller andet surmælksprodukt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 ºC i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Lad dem køle af og skær nu skrå riller i dem, som man kender fra de klassiske hvidløsgflûtes man køber og placer en lille klump hvidløgssmør i rillen. Skal dine glutenfrie hvidløgsflûtes bruges samme dag lægges de på køl, ellers kan de fryses indtil de skal bruges.

Glutenfrie hvidløgsflûtes-2

Hjemmelavet hvidløgssmør

50 g smør
1 lille håndfuld frisk persille
1-2 fed hvidløg

Lad smørret blive blødt og hak persille og hvidløg fint. Pisk det bløde smør sammen med persille og hvidløg. Saml smørret enten i en form eller lav en rulle med bagepapir omkring. Stil smørret på køl til det er blevet helt fast igen og brug det til dine glutenfrie hvidløgsflûtes eller over nye kartofler.

Er du den meget dekadente type kan du også lige komme ost ned i rillerne, når du vender brødet. Man griller jo altid hvidløgsflûtes med den side med åbne riller nedad først. Når den side har taget lidt farve, vendes de og griller færdig på den lukkede side, ellers løber smørret ud 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

14 Comments

  1. Camilla
    2016-06-20 / 9:02 pm

    Kan de pendles med andet en mælkeprodukt? Vi tåler desværre ikke mælk.

    • Tekla
      Forfatter
      2016-06-20 / 11:32 pm

      Ja, de kan pensles med æg, vand eller syrnede plantemælkeprodukter, som sojayoughurt eller lign. Det skal bare give den gyldne, let skinnende overflade 🙂
      Du kan også lave “hvidløgssmørret med kokosolie i stedet for smør, det bliver lige så fast hvis du sætter det på køl og kan også fryses 🙂

  2. Jette Berg Madsen
    2016-06-25 / 5:37 pm

    Kan man bruge fiber husk i stedet for husk? Og hvor meget vil du tro man skal bruge? Mvh. Jette

    • Tekla
      Forfatter
      2016-06-29 / 8:22 pm

      Hej Jette
      Man kan fint bruge fiberhusk, det er faktisk den jeg bruger. Der er kun én forskel på Husk og Fiberhusk og det er hvor fint det er formalet. Jeg angiver mængden i g netop fordi, man så kan anvende begge typer og endda andre mærker af psyllium frøskaller.
      Når det er angivet i g kan man bruge dem allesammen i samme mængde.

      mvh Tekla

  3. Kristine H
    2018-05-14 / 10:38 am

    Disse flutes smager super godt! Jeg har spist dem både med og uden hvidløgssmør, varmet på grill efter de er bagt. De er bløde og lækre indeni uden at være klæge, som jeg ellers synes glutenfrit brød ofte er. Dejligt med en simpel, men rigtig god opskrift! 🙂

    • Tekla
      Forfatter
      2018-05-15 / 10:09 pm

      Hej Kristine
      Det er jeg super glad for at høre 🙂
      Venligst Tekla

  4. Stine
    2019-01-21 / 12:27 pm

    Hej Tekla,
    Når jeg bruger min glutenfrie surdej istedet for gær, skal vandblandingen så ligeledes stå 5 min inden de øvrige ingredienser kommes i?
    Tak for skøn glutenfri inspiration👍
    Hej fra Stine

    • Tekla
      Forfatter
      2019-01-21 / 12:46 pm

      Hej Stine
      Ja det skal dét. Grunden til at det skal stå er for at Psylliumfrøskallerne kan begynde geleringsprocessen. Det er den proces der giver dit glutenfrie brød struktur.
      Kærligst Tekla

  5. Stine
    2019-01-21 / 1:02 pm

    Hej igen,
    Tak for hurtigt svar….Men det mit spørgsmål gåt på er de 5 min hvor vand og gær står inden Husk puttes i.
    Gælder de 5 min så også når jeg bruger surdej?

    • Tekla
      Forfatter
      2019-01-21 / 1:05 pm

      Hej igen
      Ahh ja selvfølgelig. Det er for at aktivere gæren og det er mindre relevant med en god aktiv surdej. Så nej det behøver den ikke.
      Venligst Tekla

  6. Iana Ishøy
    2019-04-01 / 9:34 am

    Min lille datter som har Cøliaki, længe har spurgt om at jeg skulle bage hvidløgsflutes . det er en stor lykke herhjemme at alt lykkedes og de smager vildt godt. Tusind tak for en fantastisk opskrift!!!
    Virkelig god konsistens, smag, dejen er virkelig god at arbejde med. Jeg har “leget” lidt med andre melsorter, som boghevedemel i stedet for rismel, så blev også super lækkert. Jeg er lidt i tvivl om jeg må erstate de stivelser du nævner, og bruge kartoffelmel i stedet, – det gjorde jeg og det blev også rigtig godt.

    • Tekla
      Forfatter
      2019-04-01 / 1:05 pm

      Hej Iana
      Hvor er det dejligt at din datter kan lide dem 🙂
      Det er godt at vide, at de bliver lige så gode, selvom du erstattede noget af melet og stivelsen. Mange tak for at dele dine erfaringer!
      Kærligst Teka

  7. Michelle
    2021-02-17 / 11:29 am

    Kære Tekla
    Jeg er en smule forvirret ift bagning af hvidløgsbrødet – skal brødet grilles inden servering efter man har lagt hvidløgssmør i?
    Hvis ja – skal det så grilles først med rillerne nedad? (det er især denne del jeg er meget forvirret over) og – hvor længe skal det grilles og på hvilken temperatur? 😅

    Jeg håber meget du kan give lidt afklaring.
    Mvh. Michelle

    • Tekla
      Forfatter
      2021-02-17 / 12:04 pm

      Hej Michelle
      Jeg skærer riller og lægger smør i så snart de er kølet af efter bagning. Skal de serveres straks gør jeg det før de køler af og serverer dem med det samme.

      Jeg bager altid flere og lægger dem på frost med smør i, ligesom du køber de alm. med smør.

      Når jeg griller dem fra frost, tøer jeg dem op og lægger dem på grillen uden at vide hvad temperaturen er. Hvis jeg luner dem i ovn er det 180 g i 10 -15 minutter.

      Jeg starter altid med at lade dem få varme på den side rillerne er først, fordi så bliver de gyldne på den side inden smørret smelter og kan løbe ud af dem, fordi rillerne med smør i vender nedad.

      Jeg håber det svarer fyldestgørende på dit spørgsmål 😊

      Mvh Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *