Glutenfrie kammerjunkere 2


Print Friendly, PDF & Email

Sommeren er over os og med den kommer koldskål med glutenfrie kammerjunkere, friske jordbær og kølige drikke i skyggen på en varm dag. For slet ikke at tale om isvafler og ispinde, gåture i den kølige skumring, med myggestik til følge og generelt mere udendørs færden.

Det meste af det, er vi ikke afskåret fra, men nogle ting må vi vælge fra. Vi må vælge en ispind når vi er på tur langs havnen og stopper ved iskiosken, og vi skal helst lige låne den og tjekke pakningen inden vi vælger. Vi må undvære kammerjunkere i vores koldskål, når den serveres uden for eget hjem, medmindre vi er velforberedte og har nogle med.

Men vi kan heldigvis selv bage nogle ganske lækre nogen af slagsen, det kræver selvfølgelig bare lidt ekstra arbejde 😉 Men så har vi en lækker portion kammerjunkere, vi kan forkæle os selv med på terassen eller altanen 🙂

kammerjunker -1072

Glutenfrie kammerjunkere

kammerjunker 2.2-1067

Servér f.eks over koldskål med et par friske jordbær

opskriften her giver nogle dejligt krydrede kammerjunkere, da jeg nemt synes, at kammerjunkere bliver ret smagsløse, også dem jeg før i tiden købte. Men hvis i synes det er for meget, så halvér mængden af citron, kardemomme og/eller vanille 😉

Hvis man ønsker dem laktosefrie kan man erstatte fløde med en god tyk og cremet kokosmælk eller soyafløde og smør med margarine uden tilsat mælkepulver.

Glutenfrie Kammerjunkere

Til omkring 100 stk (før halvering) bruges

100 g smør eller mælkefri margarine
2 æg
75 g sukker
1,5 dl fløde, cremet kokosmælk eller sojafløde
1 tsk vanillepulver eller kornene fra 1 stang vanille
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
skallen af 1 økologisk citron
15 g Husk
275 g orange finax eller anden glutenfri mel

Smelt smørret i en gryde og stil det til afkøling ved stuetemperatur. Pisk æg og sukker godt skummende og tilsæt fløde, vanillepulver/-korn, kardemomme, bagepulver og skal af citron under fortsat piskning. Tilsæt nu det afkølede smør og Husk, pisk det grundigt sammen og lad det nu stå og hvile i 5 minutter. Nu tilsætter du mel og arbejder det godt sammen til en ensartet dej. Sæt nu dejen i køleskabet i 2-3 timer hvorefter du former det til små runde kugler i den form og størrelse du ønsker.
Sæt dem i en 175 grader varm ovn i 10-15 minutter, de skal være let gyldne og tag dem ud og lad dem afkøle på en rist i ca 5 minutter. I mellemtiden sætter du ovnen ned på 150 grader. Brug en god skarp kniv til at skære de små kager over i to så du får en over- og en underdel og sæt dem ind i ovnen igen i 15-20 minutter, med den overskårne side opad, indtil de er sprøde. Det er vigtigt at de bliver godt sprøde, da de ellers bliver bløde af at ligge. Første portion jeg bagte blev bløde meget hurtigt, så fik de længere tid næste gang jeg bagte dem. ja har allerede lavet to portioner her i år, jeg er lidt for vild med koldskål 😉

2015-06-28 19.26.54

Tril kugler, som hvis du lavede pebernødder. Min roommate kom ud i køkkenet, mens jeg stod og trillede dem og spurgte, hvorfor jeg bagte pebernødder. For det ligner til forveksling.

2015-06-28 19.28.02

Efter første bagning tages de ud og køles lidt af.

2015-06-28 19.34.01

Skær dem nu over på midten, så der er en over og en under.

I dette trin mente min kæreste at de lignede små søde boller og at man da helt fik lyst til at spise en med ost og marmelade. Det fik han lov til, men han måtte konstatere, at smagen nok ikke helt egnede sig til ost og marmelade alligevel, de så bare så fristende og lækre ud.

2015-06-28 20.49.34

Efter anden bagning skal de helst være godt sprøde og have fået lidt farve.

Min ovn giver dem kun farve på den side, der har ligget ned mod pladen, og disse blev ikke sprøde nok, så de skal gerne se lidt mere tørre og sprøde ud end dem her.

Kæresten blev testsmager og han synes de smagte virkelig godt, og sagde at hvis man ikke ved de er glutenfrie, så vil man ikke opdage det.
Det tager jeg som et rigtigt godt kvalitetsstempel!

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Glutenfrie kammerjunkere

  • Tanja

    Jeg vil forsøge mig med dem her i efterårsferien så jeg har fundet mine opskrifter frem til jul.
    Har du en god brunkage og vanillekrans opskrift?
    Hilsen Tanja

    • Tekla Indlægsforfatter

      Hej Tanja
      Desværre har jeg ikke fået udviklet en opskrift på brunkager eller vanillekranse, som jeg er tilfreds med endnu.
      Det er på planen at lave dem, men jeg når det desværre ikke før jul i år (2017).

      Mvh Tekla