Glutenfrie kammerjunkere

Print Friendly, PDF & Email

Sommeren er over os! Med den følger koldskål med glutenfrie kammerjunkere. Du skal også spise friske jordbær og drikke kølige drikke i skyggen på en varm dag. Det er også tid til isvafler og ispinde, gåture i den kølige skumring, grillaftener og generelt mere udeliv.

Du kan heldigvis bage nogle fantastiske glutenfrie kammerjunkere. Opskriften her er nem at gå til og kammerjunkerne bliver helt som du kender dem med en top og en bund. .

glutenfrie kammerjunkere

glutenfrie kammerjunkere

Opskriften her giver nogle dejligt krydrede glutenfrie kammerjunkere. Kammerjunkere kan nemt bliver ret tamme i smagen. Men hvis du synes det er for meget, så halvér mængden af citron, kardemomme og/eller vanille 😉

Hvis du ønsker dem laktosefrie kan du erstatte fløde med en god tyk og cremet kokosmælk eller soyafløde. Smør kan erstattes med margarine uden tilsat mælkepulver. Æg kan erstattes med et vegansk alternativ, hvis du gerne vil have en vegansk udgave.

Glutenfrie Kammerjunkere

Til omkring 100 stk (før halvering) bruges

100 g smør eller mælkefri margarine
2 æg
75 g sukker
1,5 dl fløde, cremet kokosmælk eller sojafløde
1 tsk vanillepulver eller kornene fra 1 stang vanille
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
skallen af 1 økologisk citron
15 g Husk
275 g glutenfri mel

Smelt smørret i en gryde og stil det til afkøling ved stuetemperatur. Pisk æg og sukker godt skummende. Tilsæt fløde, vanille, kardemomme, bagepulver og revet citronskal under. Pisk det afkølede smør og Husk i og lad det nu stå og hvile i 5 minutter. Nu tilsætter du mel og arbejder det godt sammen til en ensartet dej. Sæt dejen i køleskabet i 2-3 timer. Form dejen til små runde kugler i den form og størrelse du ønsker.
Bag dem ved 175 grader  i 10-15 minutter, de skal være let gyldne. Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist i ca 5 minutter. Skru ovnen ned på 150 grader. Brug en god skarp kniv til at skære de små kager over i to. På den måde får du en over- og en underdel. Bag dem i yderligere 15-20 minutter, med den overskårne side opad, indtil de er sprøde. Det er vigtigt at de bliver godt sprøde, da de ellers bliver bløde af at ligge.

2015-06-28 19.26.54

2015-06-28 19.28.02

2015-06-28 19.34.01

I dette trin mente min kæreste at de lignede små søde boller. Han fik lyst til, at spise en med ost og marmelade. Det fik han lov til, men han måtte konstatere, at smagen nok ikke helt egnede sig til ost og marmelade alligevel. De så bare så fristende og lækre ud.

Kæresten og en god veninde blev testsmager og de synes begge to at de smager virkelig godt. Kæresten sagde at hvis han ikke vidste de er glutenfrie, så ville han ikke opdage det.
Det tager jeg som et rigtigt godt kvalitetsstempel!

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Glutenfrie kammerjunkere”