Glutenfrie klejner 2


Print Friendly, PDF & Email

Sidste år forsøgte jeg mig med klejner efter en glutenfri opskrift, men de blev ikke gode. Dejen var for blød til, at rulle ud og forme, så jeg måtte ælte mere mel i, det gjorde dem tørre og mildest talt smagsløse. Derfor har jeg i år brugt, alle de glutenfrie bagerefaringer jeg har gjort mig det sidste år til, at lave denne opskrift. Det er nødvedigt med en strukturgiver, når dejen skal rulles ud og have en bestemt form, du finder en oversigt over strukturgiverne her. I den oversigt kan du også læse, hvad du kan bruge i stedet for husk, hvis du ikke bryder dig om smagen af husk.
Derudover har jeg erfaret, at der ofte er brug for lidt ekstra krydderier i glutenfrit bagværk. Strukturgiverne kan godt skjule smagen, så det er en god idé, at øge mængden af krydderier en lille smule.

2015-11-27 22.41.41

Skær firkanter med en sprække i midten med en klejnespore og vrid den ene ende ind igennem sprækken.

2015-11-27 22.41.29

Kog dem i palmin til de er gyldne, husk at vende dem jævnligt så de koger jævnt på begge sider.

Glutenfrie klejner

1 dl mælk
½ dl fløde
1 spsk Husk
100 g smør/margerine
60 g sukker
1 æg
1 spsk revet citronskal
1 spsk citronsaft
½ tsk kardemomme
½ tsk vanillepulver
175 g Gf mel Orange finax
Palmin til at kogning

Pisk mælk, fløde og husk sammen og lad det stå i 5 minutter. Kom smør og sukker i og pisk det sammen til det er en ensartet masse. Tilsæt æg og pisk til det er luftigt. Tilsæt cirtonskal, citronsaft, kardemomme og vanillepulver og pisk det hele sammen. kom melet i og lad det køre på maskinen i et par minutter, til det er arbejdet godt sammen. Tag det ud og ælt det igennem på et meldrysset bord til dejen slipper. Rul det ud på et let meldrysset bord og skær klejnerne ud. Kog dem i palmin til de er gyldne på begge sider. Jeg vendte dem et par gange, så de blev jævnt gyldne.

2015-11-28 00.32.19

Masser af lækre sprøde, velsmagende klejner.

Portionen her giver ca. det halve af hvad der er i dåsen. Dobbeltportion fylder en stor kagedåse helt op. Det er vigtigt ikke at lægge dem i kagedåsen, før de er helt kolde, for så bliver de bløde. Jeg kom dem i for tidligt, så lad dem ligge og lufttørre natten over, før du kommer dem i kagedåsen. På den måde holder de sig lækre. Er de blevet bløde kan du lægge dem ud på en tallerken i nogle timer, så bliver de mere sprøde igen.

2015-11-29 23.49.29

Serveret sammen med pebernødder og et velfortjent glas portvin første søndag i advent.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Glutenfrie klejner

    • Tekla Indlægsforfatter

      Hej Linda
      Jeg smelter ikke smørret, jeg tager det ud lidt før så det er blødt og lader maskinen køre til det er blandet sammen og er blevet jævnt.
      mvh Tekla