Glutenfrie lagkagebunde med mælkefri kagecreme

Print Friendly, PDF & Email

Her i starten af Januar holdt vi spilhygge efterfulgt af dårlig filmaften. Min kære veninde, som ikke tåler mælk havde fødselsdag dagen efter og ville gerne give lagkage. Hun spurgte om jeg ville lave den, for hun havde ikke overskud til, at eksperimentere med glutenfrie lagkagebunde.

Jeg brugte denne opskrift, som jeg har brugt flere gange efterhånden. Det er en nem opskrift, som giver 4 store lagkagebunde.

Glutenfrie lagkagebunde med mælkefri kagecreme

Glutenfrie lagkagebunde

3 æg
150 g sukker
½ tsk vanillepulver
3 g husk
75 g fint srismel
75 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Pisk æg, sukker og vaniljekorn og husk sammen til det er luftigt, pisk konstant i yderligere 3
minutter. Bland rismel, kartoffelmel, bagepulver og natron. Sigt det i æggeblandingen og pisk det
sammen, pisk i yderligere 3 minutter. Smør 4 springforme (18-20 cm) eller lagkageforme med
mælkefrit margarine, og fordel dejen i dem. Alternativt kan du tegne cirkler i den ønskede
størrelse på bagsiden afbagepapir, smør gerne bagepapiret. Fordel dejen på bagepapiret på en
bageplade, så den går ud til kanten afcirklerne. Bag dem midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15
minutter.

Mælkefri kagecreme

4 æggeblommer (behøver ikke være pasturiserede da cremen koges op)
2 spsk sukker
2 tsk vanillepulver
2 spsk maizena majsstivelse
4 dl plantemælk
Pisk æggeblommer, sukker, vanillepulver og maizena sammen i en gryde, til det er helt jævnt. Pisk
nu plantemælken i og varm op under konstant omrøring til det koger og cremen tykner. Lad
cremen køle helt af og stil dem på køl i mindst 1 time.

Jeg laver en forholdsvis blød creme, men hvis du gerne vil have den fastere kan du bruge 1 spsk maizena mere.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *