Glutenfrie mini citrontærter med ahornsirupmarengs på toppen

Som I ved elsker jeg tærter, men der har faktisk ikke været en kage- eller desserttærte på bloggen før nu! Og jeg lægger hårdt ud med disse fantastisk lækre og smukke glutenfrie mini citrontærter med ahornsirupmarengs.

Denne opskrift er perfekt til påske og pinse, den er frisk i smagen og har en smuk gul farve. Desuden kan den bruges, som dessert til en treretters middag eller som en lille lækker bid til kaffen. Den er en perfekt afslutning på en klassisk påskefrokost, serveret med et glas sød portvin.

Opskriften her giver 24 små runde tærter eller 18 små tærter i firkantede minitærteforme.

2016-03-21 00.25.53 redigeret

Glutenfri kagetærtedej:

5 g husk
1 dl vand
125 g smør eller mælkefri margarine
50 g muscovadosukker
1 stort æg
150 g fuldkorns rismel
80 g mandelmel
35 g boghvedemel
25 g majsstivelse

Pisk husk og vand sammen i en skål og lad det stå i 5 minutter. Pisk smør og sukker i til det er en glat ensartet masse. Pisk ægget i. Bland melet sammen i en anden skål og rør det i de flydende ingredienser til det er en sammenhængende dej. Tag den ud på bordet og ælt det godt igennem med lidt rismel til det slipper bordet. Pak dejen i film og læg den på køl i mindst en time.
Tag dejen ud og del den i 24 lige store dele. Rul dem ud i 5-7 mm tykkelse og placer dem i hver deres hul i 2 smurte muffinsforme med 12 huller. Bag dem ved 180 ºC i ca 10 minutter, til de bliver gyldne i kanten. Man kan evt dække dem med bagepapir og komme tørrede bønner eller ukogte ris i, så de holder formen og ikke bobler op i bunden. Jeg plejer bare at prikke dem med en gaffel, men det er en smagssag.

Citronfyld:

375 ml koldt vand
190 ml citron saft
120 ml ægte ahornssirup
90 g smør eller mælkefri margarine
4 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
9 spsk majsstivelse
Meget f  intrevet skal af 1.5 økologisk/usprøjtet citron

Pisk alle ingredienserne undtagen smør samme i en gryde til det er glat. Tilsæt smør og varm det op ved medium varme. Rør langsomt med et piskeris til smørret smelter. Pisk hurtigere og hurtigere som det tykner og tag det af varmen lige før det koger. Fordel det jævnt mellem de bagte bunde og lad dem køle ned før du sætter dem på køl i 3-4 timer, så de sætter sig.

Ahornsirupmarengs:

2 æggehvider
65 g muscovadosukker
45 ml ægte ahornsirup
2 spsk vand

kom æggehviderne i en skål og pisk dem til de danner toppe . Bland muscovadosukker, ahornsirup og vand i en gryde. Varm det op til det koger over medium varme uden omrøring. Hvis der dannes sukker krystaller på grydens sider, så børst dem forsigtigt ned med en bagepensel dyppet i koldt vand. Kog det i 2-3 minutter (sukkeret skal være 118 ºC varm hvis du har et sukkertermometer). Tag det af varmen og hæld det meget langsomt i æggehviderne, mens du pisker på lav til mellem hastighed. Når alt sukkeret er kommet i piskes i 6-7 minutter til blandingen er kølet af og er blevet tyk og blank.

Sæt din ovn på grill og ved så høj temperatur den kan og lad den blive varm, Placer en skefuld marengs eller en top med en sprøjtepose på hver tærte. Palcer dem øverst i ovnen under grillen i 30-45 sekunder til marengstoppene er gyldne. Server samme dag med en god kop varm te eller kaffe i godt selskab ;D

Uden marengstoppe kan kagerne gemmes et par dage på køl. Så er det nemt og hurtigt, at lave en lækker “nybagt” kage til gæster på dagen.

Min søster fik en smagsprøve da jeg lavede dem, for at kunne tage billeder af dem her til bloggen. Jeg fik lov til at citere hendes udbrud, da hun tog den første bid: “I guder det smager godt!” Det dækker oplevelsen ret godt. Den syrlige creme kombineret med sødmen fra ahornsirupmarengs og bunden med et strejf af mandel er himmelsk.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *