Glutenfrie pebernødder og julehygge

Print Friendly, PDF & Email

I dag har jeg lavet en portion glutenfrie pebernødder. Jeg er pt hos min kæreste og han har en virkelig lækker ny Kenwood Major køkkenmaskine, som jeg ville teste. Jeg ville også have lavet brunkager, men Føtex havde udsolgt af potaske og stødt ingefær igår, så det blev kun til pebernødderne i dag. Overvejer om jeg får tid til at lave dejen i aften, så jeg kan bage dem i morgen. Men vi skal ud at spise og i biografen, for at se Hobitten, så det kommer nok til at knibe lidt.

Julestemningen begynder for alvor at sætte ind nu. I går aftes pyntede vi juletræ, jeg havde medbragt noget julepynt hjemmefra, da min kæreste ikke har noget. Det var bare en lille æske helt små julekugler og en ordentlig bunke flettede stjerner, som et par veninder og jeg har flettet. Vi lavede også en appelsin med nelliker og min dejlige nørdede kæreste forsøgte at lave en dødsstjerne på den, men det lignede langt mere et peacetegn.

Lige da jeg havde fået lavet dejen og begyndte at trille mine glutenfrie pebernødder, begyndte det at sne og det blev ved, til jeg var færdig med at bage pebernødderne. Så føles det virkelig som jul. Jeg blev lige nødt til at stoppe midt i bageriet og gå ud for at tage et billede i haven 😀

Winter wonderland

Opskriften jeg har brugt er en kombination af flere forskellige, jeg synes sjældent en opskrift er helt som jeg ville gøre det, så jeg modiffer altid og blander flere sammen, for at få det resultat jeg ønsker.

Glutenfrie pebernødder

1 spsk husk
1 dl vand
125 g blødt smør (margarine)
125 g sukker
½ spsk mørk sirup (kan udelades)
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt hvidt peber
2 æg
1 tsk Natron
260 g glutenfri mel

Pisk Husk og vand sammen og lad det stå i ca. 5 minutter. Pisk smør, sukker og sirup i og tilsæt kardemomme, peber og natron. Pisk æggene i og tilsæt melet lidt ad gangen.
Dejen skal være lidt blød og klistret. Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud til pølser. Skær pølserne ud i små stykker og tril pebernødderne til små kugler. Brug ikke mel på fingrene når du arbejder med dejen, varmen fra fingrene gør, at den ikke klistrer pga. smørret.. Bag dem ved 200 ºC i ca 5 minutter.Lav

glutenfrie pebernødder

Jeg lavede dem ikke helt små, da jeg godt kan lide mine pebernødder lidt store, men det gør du som duforetrækker.

Pebernødderne er færdige når de begynder at blive gyldne langs kanten. Hvis de får for længe begynder de, at “smelte” og flyde ud og blive meget gyldenbrune i farven.

glutenfrie pebernødder

2015-11-29 23.49.29

De skal ligge og køle helt af ude på bordet, så hærder de lidt, da de er løse i det og bløde men sådan foretrækker jeg dem også og de smager helt fantastisk. Her er de serveret sammen med de glutenfrie klejner.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

4 thoughts on “Glutenfrie pebernødder og julehygge”

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *