Glutenfrie sliders med svinekæber


Til pinsefrokosten i år havde jeg valgt at lave sliders. Der ville ikke være de store mængder mad, jeg plejer at lave. I stedet skulle, der kæles for detaljerne og smagen. I disse sliders, har jeg brugt langtidsstegte svinekæber, lynsyltede grøntsager og en mayo med sriracha. Indholdet er inspireret af de vietnamesiske sandwich, deraf navnet. Selvfølgelig var det glutenfrie sliders til alle, og disse var min personlige favorit.

Glutenfrie sliderboller

25 g gær
3,5 dl lunkent vand
10 g husk
2 spsk sukker
½ tsk salt
2 spsk smeltet smør eller margarine
1 æg
50 g kartoffelmel
350 g fint rismel
1 spsk smeltet smør eller margarine til pensling

Opløs gær i vand og pisk husk, sukker og salt i. Lad det stå i 5 minutter før du rører det smeltede smør og ægget i. Bland melet i og ælt det godt sammen, afslut med at ælte det igennem på bordet med lidt mel til det slipper. Lad det hæve i ca. 1 time og rul det ud i ca 3 cm tykkelse. Udstik slider boller – ælt resten sammen og rul ud igen, til du har nok til lige én mere.
Lad dem efterhæve i ½ times tid – pensl dem med smør og bag dem i ca 20 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.

Lynsyltede grøntsager

1 bundt radiser
1 gulerod
½ agurk
2 ½ dl risvinseddike
2 ½ dl hvidvinseddike
3 spsk sukker
2 spsk salt

Riv radiser og gulerod groft og del agurken på langs. Skrab kernerne ud og del den igen på langs. Skær tynde skiver af agurken. Bring eddike sukker og salt i kog, til alt salt og sukker er opløst. Placer grøntsagerne i skoldede sylteglas og hæld den varme eddike over dem. Lad dem køle af og stil dem på køl til de skal bruges.

Langtidsbraisserede svinekæber

6 svinekæber

rub

1 spsk five spice krydderi
1 spsk cayennepeber
1 spsk puddersukker
1 ½ spsk salt

Bland rubben sammen og gnid den på svinekæberne, læg dem på køl i minimum en time og gerne natten over.

Sauce til langtidsstegning

Sesamolie
4 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
2 spsk tamari
¼ dl riseddike
¾ dl vand
½ løg

Varm sesamolien op på en pande og sauter hvidløgene i 1-2 minutter. Tilsæt ingefær og sauter i yderligere 1-2 minutter. Kom tamari, eddike og vand på panden og lad det komme i kog. Lad det koge et par minutter. Læg svinekæberne i et ovnfast fad med låg og placer det i en forvarmet ovn ved 135 °C i 2-3 timer. Skær svinekæberne ud i skiver og læg dem tilbage i saucen. Lad dem ligge der og trække lidt før du samler sliderne.

Shriracha mayo

2 dl god mayonnaise
1 spsk sesamolie
1 ½ – 2 spsk shriracha

Bland det hele sammen og smag til.

Samling

Flæk de lune boller og smør dem med shriracha mayoen. Læg kød på, top op med de syltede grøntsager og drys evt med lidt friskhakket koriander. Læg overbollen på og server straks.

Den vegetariske variant

Det er nemmere end nemt! Brug portobelle svampe i stedet for svine kæber og gør præcist det samme. Eneste forskel var, at jeg kun lod portobellosvampen langtidsstege i 1 time, af frygt for at den blev for blød. Og den blev perfekt og min nabo, var vild med den. Den forreste slider på billederne er med svampe i stedet for kød.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *