Glutenfrit fladbrød som hvidløgsbrød, appetizer og tilbehør


Print Friendly, PDF & Email

Ofte når man er på restaurant får man serveret lidt brød mens man venter. Ofte er det forskellige slags brød i skiver med smør, men det kan også være fladbrød eller hvidløgsbrød med ost.

Jeg er meget fan af hvidløgsbrød med ost og fladbrød og at kombinere det, så man har fladbrød med ost og hvidløg er jo genialt 😀

Jeg modtog en pakke fladbrød fra Naturlig Glutenfri mad til afprøvning og jeg har valgt at bruge dem til hvidløgsbrød. Denne type hvidløgsbrød kan også laves på grill og ser flottere ud end hvidløgsflute.
Fladbrødet fra Naturlig glutenfri mad er rigtigt lækkert, at arbejde med på denne måde. De virkede lidt tørre og var begge to revnet, så jeg ville ikke satse på at bruge dem som wraps. Men de smagte fantastisk og blev dejligt sprøde og lækkre ved stegning.
I finder fladbrødene her.

2015-06-03 13.09.43

Fladbrød som hvidløgsbrød med ost

Jeg stegte denne på panden, men det er lige så let at lave det i ovn eller på grill.

2-4 personer

2 fladbrød
50 g revet ost
1 stort fed hvidløg
lidt olivenolie til sprinkling

Læg det ene fladbrød på den kolde pande eller på en bageplade med bagepapir og sprinkl lidt olivenolie ud over det, fordel osten og det pressede hvidløgsfed ud over fladbrødet. Sprinkl det andet fladbrød med lidt olie og læg den side ned mod osten. Tænd for panden på fuld varme og når osten begynder at smelte og klistrer til det øverste fladbrød vender du det. Laver du dem i ovn skal det ind ved 200 grader i 10 minutter hvor det vendes efter 5 minutter. Man vender det mest for at undgå at det øverste fladbrød bøjer op i kanterne.
Hvis du laver det på grill, så løft risten helt op, og saml brødet på en tallerken. Overfør brødet til grillen og vend det så snart osten begynder at smelte. Det er nemmest at vende med en bred spatel.

2015-06-03 13.00.14

Fladbrød med cheddar og hvidløg på.

2015-06-03 13.00.38

Næsten klar til vending.

Jeg spiste det til frokost med salat den dag og resten fik vi som tilbehør til helstegt kylling og bagte rodfrugter om aftenen. De er altid et kæmpe hit hos børn, de har også en meget anderledes smag end f.eks flutes og med ost og hvidløg imellem er de endnu bedre.
Der er dog ofte mindre hvidløg i, når jeg serverer dem for børn, de synes nemt det er for stærkt. men så kommer jeg ofte grønne krydderurter med i også. Oregano, basilikum eller timian er mine favoritter, men de kan krydres som man ønsker.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *