Glutenfrit mørkt kernebrød med hele havrekerner og havreflager

Print Friendly, PDF & Email

Jeg spiser ikke super meget brød, men en gang imellem, har jeg virkelig lyst til en skive godt rugbrød med pålæg. Det nærmeste jeg kommer er Glutenfrit mørkt kernebrød. Da jeg spiste rugbrød, var min favorit havrebrødene. Hele havrekerner og grove havreflager på toppen smager bare skønt. Et mørkt kernebrød med hele glutenfrie havrekerner og grove havreflager, som også er perfekt til glutenfrie brødchips ala rugbrødschips.

Brødchipsene er jeg blevet så meget fan af. De er så lækre, at have med i madpakken, at spise som snacks og ikke mindst i forretter eller kanapeer. Jeg bruger også dette brød til at lave chips af, men det er rart med variation. Her får i opskriften på havrebrødet og instruktioner på at lave brødchips af det finder i her. Jeg plejer at bage to brød af gangen. Et som skæres i skiver og fryses, så jeg altid kan snuppe en skive fra fryseren og riste. Og et som jeg lader stå til dagen efter og laver til brødchips og grov mørk rasp. Det er så lækkert, at have “rugbrøds”rasp til grove fiskefileter, risottokugler eller som drys på morgenmaden.

Glutenfrit mørkt kernebrød med hele havrekerner og grove havreflager

100 g hele glutenfrie havrekerner
50 g gær
6 dl vand
1 spsk honning kan erstattes af sirup
10 g   husk
½ tsk havsalt
100 g hørfrø
100 g boghvedeflager
100 g hirseflager
50 g grove glutenfrie havreflager
100 g fint majsmel (Kan erstattes af rismel)
100 g boghvedemel (Kan erstattes af hirsemel)
1 spsk carbopulver
50 g grove glutenfrie havreflager til at drysse form og top med

Sæt de hele glutenfrie havrekerner i blød i rigeligt vand i minimum 2 timer. Gæren opløses i vandet og honning, havsalt og husk tilsættes. Bland det grundigt og lad det stå i 5 minutter. Bland alle de andre ingredienser sammen i en skål og rør det hele godt sammen. For en bageform med bagepapir og smør den med smør eller olie. Drys ca halvdelen af de grove glutenfrie havreflager på bagepapiret og hæld dejen i formen. Overfladen glattes med vand og prikkes med en gaffel/nål før du drysser de sidste grove glutenfrie havreflager over. Stil det til hævning i 1½-2 timer og bag det i varmluftovn ved 175 grader i 75-90 minutter afhængig af din ovn. Er du i tvivl tages det ud og vippes ud af formen. Hvis det er færdigt vil det lyde hult, når du banker på det med en gaffel.

 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *