Glutenfrit rugbrød – fra Naturlig glutenfri mad bagekurset

Print Friendly, PDF & Email
Indlægget indeholder affiliate links

Jeg lovede jer opskriften på glutenfrit rugbrød fra bagekurset. Den har jeg ikke pillet ved, for brødet er vanvittigt lækkert, som det er. Mine roomates troede det var rigtigt rugbrød, både pga. udseendet men også pga. duften. Nu er der ikke rug i så det er lidt misvisende at kalde det rugbrød. Men det er samme type brød, som rugbrød og spises på samme måde.

Glutenfrit rugbrød

Glutenfrit rugbrød

50 g gær
6 dl vand
1 spsk honning kan erstattes af sirup
2 spsk husk
½ tsk havsalt
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g boghvedeflager
100 g hirseflager
100 g fint majsmel (Kan erstattes af rismel)
100 g boghvedemel
1 spsk carbopulver 

Gæren opløses i vandet og honning, havsalt og husk tilsættes. Bland det grundigt og lad det stå i 5 minutter. Bland alle de andre ingredenser sammen i en skål og tilsæt det. Rør det hele godt sammen og hæld det op i en smurt brødform. Overfladen glattes med vand og prikkes med en gaffel/nål. Hvis du foretrækker, at fore din brødform med bagepapir, kan du smøre lidt olie på bagepapiret, så får du en smuk gylden overflade. Stil det til hævning i 1½-2 timer og bag det i varmluftovn ved 175 grader i 50-90 minutter afhængig af din ovn. Er du i tvivl tages det ud og vippes ud af formen. Hvis det er færdigt vil det lyde hult når du banker på det med en gaffel.

2014-04-18 12.03.36
En lækker skive brød

Brødet er bagt med en ingrediens jeg ikke kendte i forvejen, nemlig Carobpulver. Carobpulver sælges hovedsaglig, som en erstatning for kakao, det er efter sigende sundere end kakao. Det er fremstillet af frugterne fra Johannesbrødtræet. Pulveret laves af frugtkødet, som tørres og males til mel. Det tilsættes til brødet for at give den mørke farve og tilføre en masse gode næringsstoffer.
Johannesbrødfrugterne blev i det gamle Egypten forgæret til en alkoholholdig drik, som blev kaldt for flydende brød, deraf navnet. Indholdet af næringsstoffer og energi er meget høj i johannesbrødfrugt.
Det er en ingrediens jeg fremover vil have stående på hylden og det kan købes her: Carob

Jeg er helt sikker på det vil være superlækkert, hvis man tilsætter et par revne gulerødder til dejen også.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

6 thoughts on “Glutenfrit rugbrød – fra Naturlig glutenfri mad bagekurset”

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *