Hjemmelavede glutenfrie cup-noodles


Jeg faldt for nylig over et fantastisk blogindlæg på en udenlandsk side, som viste hvordan man selv kan lave cup-noodles.

Det bedste er, at det er supernemt og hurtigt at lave og fyldt med gode friske ingredienser. Dem man køber er med frysetørret kød og grøntsager, samt en hel masse smagsforstærkere, konserveringsmidler og andre tilsætningsstoffer.  Når man laver dem selv, kan man bruge friske og lækre ingredienser.

Og så kan man jo lave dem glutenfri, mælkefri, vegatariske, veganske og fri for alt, man ikke kan tåle eller ønsker at indtage.

Jeg har købt nogle krukker på ½ l med en bred åbning, det gør det nemmere at komme suppefyldet og nudlerne i.
Jeg vælger at komme en hel del grøntsager i, da jeg elsker at få en masse lækkert grønt. Men man kan også vælge, at have flere nudler og mindre fyld hvis man hellere ville det.

2016-01-19 20.31.33

Glutenfrie Cup-Noodles med ½ terning hønsekødsbouillon, 1 spsk tørrede krydderurter, ½ tsk hvidløgspasta, ½ dl champignon, ½ dl kogt og plukket kylling, 1½ dl risnudler, lidt friske krydderurter og en skive frisk citron.

Smagsbase:

Cup-noodles består basalt set af en suppe med nudler og for at en suppe smager af noget skal der en form for suppeterning, suppefond eller andet i til at give det smag.

Det kan være noget så nemt og simpelt som en halv bouillonterning, det kan være en karrypasta, glutenfri soyasauce, hvidløgspasta, ingefærpasta, fiskesovs, misopasta, lidt kokosmælk eller hvad du ellers har lyst til at bruge. F.eks. har jeg prøvet at bruge en hjemmelavet Penang karrypasta, og den er fantastisk! Opskriften kommer snart.

Suppefyld:

Jeg har ikke et bedre ord for det, men det er suppefyldet, som giver suppen fylde. Du kan bruge alle former for grøntsager, du kan holde det simpelt med én slags fyld eller du kan bruge en god blanding. Det kan være alle former for kød, fisk og skaldyr. Brug en rest kød fra aftensmaden eller en rest tilberedte grøntsager. Det kan også være tørrede ingredienser som svampe eller lign.
Suppefyldet opvarmes kun og gennemkoges ikke, når du hælder det varme vand i og lader det trække et par minutter. Så kød, fisk og skaldyr skal være tilberedt på forhånd. Det gælder også hårde grøntsager, de skal også være, som minimum blancheret på forhånd. Det er supernemt at bruge grøntsager fra frost f.eks. ærter, majs, wok blandinger eller lign. Prøv med tynde skiver af champignon eller andre svampe.

Vil du have det vegetarisk, kan du f.eks bruge tofu i tern, en masse svampe i skiver eller cashewnødder.

Glutenfrie nudler til cup-noodle:

Når man ikke tåler gluten er der en del begrænsninger på nudler. Der er risnudler og der er glutenfri pasta. Derfor synes jeg, at det er dejligt, at kunne variere smagen meget, når man ikke kan variere nudlerne. De fleste nudler skal forkoges for at være gode, så kog dem efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem køle af før du pakker din cup-noodles.

Friske ingredienser:

Det kan være f.eks. friske krydderurter, skiver af lime eller citron, forårsløg ellerpeberfrugt. Disse kan eventuelt pakkes ved siden af og drysses over, efter at suppen har trukket.

2016-01-26 20.36.29

Glutenfrie Cup-noodles med 1 tsk Penang karrypasta, 3 spsk kokosmælk, ½ dl konfitteret and plukket i stykker, 1 dl forkogte risnudler, ½ dl frsk ananas i tern og ½ dl agurk, skrællet, uden midten og skåret i små stykker.

Pakning af din cup-noodles:

Mængder:

  • 1-3 tsk smagsgiver, ½-1 terning bouillon
  • ½-1½ dl suppefyld
  • 1-2 dl nudler
  • ½-1½ dl friske ingredienser

Det er selvfølgelig muligt at skære ned på mængden af noget, for at komme mere i af andet 😉

Fyld glasset nedefra:

  • Smagsgivere
  • Suppefyld
  • Nudler
  • Friske ingredienser

Det er supervigtigt ikke at pakke det for tæt, da det ikke bliver gennemvarmt og er alt for svært at blande rundt. Efterlad gerne et par centimeter i toppen, så der er plads til at røre ordentlig rundt.

Skold glasset før du kommer dit fyld i. Når du har pakket glasset, lukkes det med et tætlukkende låg og stilles på køl. De kan holde sig op til en uge på køl, så man kan lave til hele ugen søndag og så nupper man bare et glas med når man skal afsted.

2016-01-19 20.14.06

Først kommes smagsgiverne i

2016-01-19 20.20.22

Fyldet afmåles, her 1 stor champignon i skiver

2016-01-19 20.21.01

Der fyldes op til 1 dl med kyllingekød

2016-01-19 20.22.28

Fyldet kommes i

2016-01-19 20.23.36

Nudler tilføjes

2016-01-19 20.26.27

Der afsluttes med friske ingredienser

Tilberedning: 

  • Hæld kogende vand i til alle ingredienser er dækket. Jeg fylder op til indsnævringen på disse glas.
  • Placer låget på igen og lad det stå og trække i 2-3 minutter.
  • Rør grundigt rundt, så smagsgiverne er rørt helt ud i vandet og fyldet er blandet med nudlerne, eller hæld det op i en skål og bland det.
  • Spis straks

Hvis du får blandet den ultimative kombination, så del den endelig herunder 🙂

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *