Humus med grillet rød peber serveret med sprøde glutenfrie pitachips

Da min kusine og hendes kæreste kom på besøg havde jeg lovet dem tapas. Der skulle være en lækker dip til de pitachips, jeg er blevet så vild med. Dippen skulle også bruges til glutenfrie brødstænger vredet med lufttørret skinke og grønne asparges omviklet med bresaola. Så den skulle være smagfuld men også brugbar til noget med stærkere smagsnuancer end rent brød. Valget faldt på en humus med grillet rød peber.

glutenfri tapas_-4

Humus med grillet rød peber

2 røde peberfrugter
½ ds drænede kikærter eller 50 g udblødte og kogte kikærter
Saften af ½ citron
Salt
Friskkværnet peber
½ tsk cayennepeber
2 fed hvidløg
1 tsk røget paprika
2 spsk sesamolie
¼ potte frisk persille

Skær peberfrugterne over i kvarte, fjern stængel og frø og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. Tænd ovnen på max og når den er varm sættes de røde peber ind øverst og grillen tændes. Gril dem i ca 10 minutter til skindet begynder at få sorte bobler. Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Når de er så kolde du kan røre ved dem trækkes skindet af.
Bland kødet fra peberfrugterne med de øvrige ingredienser og blend til det er en ensartet masse.

Min kusine spurgte om man kunne lave dem med gule eller grønne peberfrugter i stedet, da hun ikke er så vild med de røde peberfrugter. Jeg ville aldrig bruge de grønne da de er den bitreste af peberfrugterne. Men de gule og de orange har også en del af sødmen, og vil derfor ikke give en for bitter dip.

Glutenfrie pitachips

½ glutenfrit pitabrød pr person
lidt olivenolie
1-2 tsk tørrede krydderurter

Skær pitabrødene ud i 8-10 trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir, spray/smør dem med olivenolie og drys dem med krydderurter. Bag dem ved 200 ºC i 10 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Jeg fik givet pitachipsene lige rigeligt, men de smagte heldigvis ikke brændt. Sådan er det jo, når man står og hyggesnakker med et glas vin, mens det sidste er i ovnen 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *