Hyggedag med glutenfrie snacks

Print Friendly, PDF & Email

Jeg bor i delelejlighed og det betyder, at jeg har nuværende og tidligere rommates. Jeg mødes med en af mine nuværende og en af de tidligere roommates en gang om måneden, til hygge. Vi ville ikke miste kontakten, når nu den ene flyttede ud, så vi aftalte en månedlig hyggedate. Vi hygger os med, at få noget lækkert at spise og spille nogle spil. Det første halve år, var det til middag på en hverdag, hvor der var fokus på desserten. Vi er alle tre meget glade for desserter af enhver art, så det var der, vi lagde vores energi.

Det blev hurtigt lidt en intern konkurrence, om at overgå hinanden og lave den bedste dessert. Da vi alle er travle, besluttede vi at flytte det til eftermiddagshygge i en weekend. Det betød eftermiddagskaffe og kage/snacks i stedet. Den interne konkurrence er ikke blevet mindre hård, og det er sjovt, at planlægge og lave lækre ting til de andre. Da ingen af os drikker kaffe, så er det med spændende teer eller lækker varm kakao.

Denne gang serverede jeg varm kakao med de glutenfri fastlavnsboller til, de får ros af alle der smager dem, så kig lige på dem 😉

Derefter spillede vi et nyt spil, jeg købte til mig selv i julegave sidste år. Det hedder 7 Wonders og er et spil, hvor man gennem tre tidsaldre opbygger sit imperie omkring en af verdens 7 vidundere. Det er meget mindre kompliceret end det lyder 😉
Da vi havde spillet det igennem én gang, serverede jeg nogle små kanapéer. Jeg havde meget underspillet drikkevarerne denne gang, da jeg faktisk kun havde vand at byde på. Jeg lavede blinis med pikantost og røget laks, tortillachips med guacamole og mexikansk krydrede kyllingestykker samt bruchetta med tomat, lufttørret skinke og mozzarella.

glutenfrie snacks

glutenfrie snacks

Derefter spillede vi Gloom, et helt fantastisk historiefortællingsspil. Man har en familie og formålet er faktisk, at de allesammen dør. Gerne med så meget ubehageligt i baggagen som muligt, hvilket giver minuspoint. For hver ting de kommer ud for, skal man fortælle en lille historie, som udbygges efterhånden. Hvis andre så vil give dem pluspoint, skal de udbygge den eksisterende historie. Det giver nogle virkelig fantasifulde historier 😀
Man vinder, ved at være den med flest minuspoint, på sine døde familiemedlemmer, når alle medlemmer af én af familierne er døde. Jeg elsker det spil, det er så dystert og makabert på en enormt underholdende og uskyldig måde 🙂

Nu havde vi behov for noget sødt og jeg havde da lige en portion hvid chokolademousse med jordbær klar.

glutenfrie snacks

Glutenfrie blinis med røget laks og krydderost

88 g Schärs mix C
1 æg
1½ dl mælk
½ tsk salt
15 g smør
½ tsk bagepulver
2 tsk timian

smøret smeltes på panden. Mel og mælk piskes godt sammen, æg og krydderier piskes i og til sidst piskes det smeltede smør i. Dejen hviler i et kvarters tid. Bages på en blinispande eller som små klatter på en pande.

Pynt:
3 tsk pikantost
1 creme fraiche
100 g røget laks

Rør pikantost og creme fraiche sammen og læg en lille teskefuld på hver blinis. Skær laksen i strimler og rul dem lidt skævt så de kommer lidt til at ligne roser og sæt dem ned i ostecremen. Spar lidt på cremen, der var lidt for meget på disse.

Glutenfrie Bruchetta med tomat, lufttøtrret skinke og mozzarella

001
Glutenfrie baugettes

Til tre personer brugte jeg ca et halvt glutenfri baguette fra Balviten, jeg har købt dem i Helsekostforretningen på Gravene i Odense. De får leveret friskbagt glutenfrit brød jævnligt og jeg fik 2 baguettes for 15 kr. Jeg snød og købte en færdig bruchettablanding med tomat, olie og krydderier.

½ glutenfri baguette
1 krukke bruchettamix
3 skiver lufttørret skinke
50 g revet mozzarella

Skær brødet i tynde skiver, og smør ca en tsk bruchettamix på hver skive. Skær skinken i mindre stykker og fordel dem på skiverne. Drys mozzarella ovenpå skinken og bag dem i ovnen ved 200 grader vamluft til osten er smeltet og begynder at blive gylden – 10-15 minutter.

Baguetterrne er lidt tørre og kedelige i sig selv, men fungerer virkelig godt til bruchetta. Jeg smed dem direkte i fryseren da jeg kom hjem med dem og har ikke smagt på dem før nu. Tænker at de også vil gøre sig rigtigt godt som hvidløgsbrød med godt med hvidløg og oregano i olie og ost på.

Tortillachips med guacamole og mexikansk krydrede kyllinggestykker

1 kyllingefilet
1/3 Santa Maria burritomix brev
1 avocado
1 fed hvidløg
½ frisk rød chili
1 spsk creme fraiche
lidt citronsaft
12 hele tortillachips

Kyllinge filleten skæres ud i meget små tern og steges på en pande med lidt olie og kryddermixet. Lad det køle af mens du rører guacamolen. Mos avocadoen med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche, finthakket hvidløg, finthakket chili og smag til med citronsaft.
Læg tortillacipsene ud på et fad og placer en lille tsk guacamole på hver, ovenpå lægges et stykke kylling på hver og de serveres straks. Hvis de står for længe bliver chipsene lidt bløde.

Hvid choklademousse med friske jordbær

150 g god hvid chokolade
2 ½ dl fløde
6 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker

knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløden til flødeskum og pisk sukker og æggeblommer godt sammen i en anden skål. Den smeltede choklade piskes sammen med æggeblomme/sukkermassen. Vend forsigtigt flødeskummet i lidt ad gangen og hæld moussen op i enten 4 portionsskåle eller  én serveringsskål. Jeg havde tre af de små hjerteformede skål fra Le Creuset og det passede at fylde alle tre op. Det er en ret stor dessert, men man behøver jo ikke spise den på én gang, man kan jo gemme lidt til senere.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *