Ile flottante med bagt rabarber – en fantastisk dessert

Print Friendly, PDF & Email

Opskriften på ile flottante med bagt rabarber er fransk. Ile flottante betyder flydende ø, fordi du laver en ø af marengs, som flyder på en cremebudding. Det er i modsætning til normal marengs porcheret, ikke ovnbagt. Jeg havde aldrig før porcheret noget, så det var spændende at kaste mig ud i. Det var overraskende nemt!

Ile flottante med bagt rabarber

Ile flottante med bagt rabarber

Bagte rabarber og rabarbersirup

800 g rabarber
4 spsk rørsukker (evt lidt mere hvis du ikke ønsker så meget syrlighed)
Saft fra 2 hårdtpressede appelsiner

Skær rabarberen ud i mundrette bidder og placer den i et onfast fad. dys sukkeret over og hæld appelsinsaften over. Læg folie over fadet og bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Rabarberstykkerne skal være bløde men ikke så de går i stykker. Tag rabarberstykkerne op og læg dem på en tallerken til afkøling. Alt saften i bunden af fadet hældes over i en gryde og koges ind til en tyk sirup. Lad siruppen afkøle mens du laver resten.

Rabarberstykkerne har en virkelig syrlig smag, da der er så lidt sukker ved dem, og man kan med fordel tilsætte mere sukker, hvis man ikke er til så meget syrlighed. Siruppen bliver så også sødere hvilket ikke vil gøre noget, men den er faktisk ret sød i forvejen pga af appelsinsaften.

Cremebudding

1 l fløde
1 stang vanille
6 spsk rørsukker
8 pasteuriserede æggeblommer

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud, bland dem med halvdelen af rørsukkeret og kom det i en gryde sammen med mælk og fløde. For en mere intens vanillesmag, kan du komme vanillestangen med i gryden. Bring det i kog ved medium varme under konstant omrøring og tag det af varmen og lad det køle en lille smule af.
Kom æggeblommerne i en skål sammen med resten af rørsukkeret og pisk det godt sammen. Tag vanillestangen op af mælken og pisk den varme mælkeblanding i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm det ved lav varme under konstant omrøring til det sidder som et tyndtlag på skeen, når du forsigtigt trækker den op. Så snart de begynder at blive sidddende på skeen i stedet for at løbe af tages gryden af varmen, da det hurtigt herefter bliver grynet hvis det fortsat står på varmen.
Hæld straks buddingen over i en skål og placer et lag film på overfladen, så det ikke danner skind.
Er det begyndt at blive grynet kan du redde det ved blende det med stavblenderen. Smagen er upåvirket af at det bliver grynet, men man vil jo hellere servere en glat og homogen budding.

Porcherede marengsøer

3 æggehvider
150 g sukker
1 ½ l minimælk

Pisk æggehviderne stive, under fortsat piskning tilsættes sukkeret. Når det hele er tilsat skrues op på højeste hastighed på piskeren og der piskes i ca 7 minutter, til massen er hvid og glinsende.
Hæld mælken i en bred fladbundet sauté pande pacer den over medium varme og varm det til det lige netop simrer. Med en spiseske tager du noget af æggehvidemassen og sætter det ned i mælken så det flyder. Du kan have 3-4 i panden samtidig, da de skal have plads til at udvide sig. Efter ca 30 sekunder vendes de, så den anden side vender ned i mælken og giv dem 30 sekunder mere, eller lidt længere så de er faste.
med en hul ske tages marengsøerne op og lægges på et stykke køkkenrulle. Fortsæt til alle marengsøerne er færdige.
De skal helst laves nogle timer før de skal bruges, da de bliver fastere og nemmere at arbejde med, når de har stået lidt. De kan også godt laves dagen før og stå på køl, men de må ikke dækkes til, da overfladen så bliver brudt, de klistrer nemlig til alt.

Anretning og servering

Hæld buddingen i serveringsglas og placer rabarber på toppen, læg en marengsø på hver og hæld lidt rabarbersirup over. Server straks.

Arbejdstid ca. 2 timer.

Her havde kæresten valgt en hvid portvin til, og det var perfekt med den lidt søde og krydrede portvin til de syrlige rabarber og meget søde marengs.

Jeg lavede de bagte rabarber, rabarbersiruppen og buddingen dagen før. Det kunne sagtens stå på køl natten over. Det samme gjaldt creme fraiche blandingen med radiser og ærter, den blev også rørt dagen før og stod på køl natten over. Jeg lavede maden til frokost og gæsterne var inviteret til kl 12, så det ville blive alt for omfattende, hvis jeg skulle stå med det hele om morgenen.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *