Sliders med krabbesalat i glutenfrie biscuits


Print Friendly, PDF & Email
Indlægget indeholder affiliate reklamer

Det er ved, at være alt for mange måneder siden pinsefrokosten, hvor vi fik disse lækre godbidder. Men der har bare været så meget, jeg skulle lave og andre indlæg, som kom først i køen. Nu er turen endelig kommet til, at jeg kan skrive om min personlige favorit fra pinsefrokosten. Sliders med krabbesalat i glutenfrie biscuits. Biscuits er en britisk brødbetegnelse, de kan være fluffy og lavet af en butterdej, de kan være mere sconeagtige eller det kan være småkager. Disse er af den fluffy butterdejstype og fyldt med en helt fantastisk krabbesalat.

De blev serveret sammen med sliders med svinekæber og en mere klassisk slider med oksekød og blå ostedressing.  Da der i år var inviteret børn med, som udgjorde en tredjedel af selskabet, var der byg selv miniburgere til børnene.

Sliders med krabbesalat i glutenfrie biscuits

Glutenfrie biscuits

2½ tsk bagepulver
2 tsk salt
¼ tsk natron
¼ tsk sukker
50 g kartoffelmel
100 g majsmel
300 g fint rismel
10 g Husk
230 g kold smør
3½ dl kærnemælk
1 æg til pensling
Flagesalt til at drysse med

Bland bagepulver, salt, natron, sukker, kartoffelmel, majsmel, rismel og Husk sammen. Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til melet. brug en gaffel til at mose mel og smør sammen til det ligner groft sand. Der må gerne være smørklumper på størrelse med små ærter i. Stil det i køleskabet i et kvarters tid. Tage det ud og bland kærnemælken i med gaflen til dejen samler sig. Det gør ikke noget hvis det ser lidt smuldrende ud. Drys bordet med mel og rul dejen ud i 2-3 cm tykkelse. Fold det i tredjedele og rul det ud igenog gentag. Rul dejen ud i 2-3 cm tykkelse og brug en udstikker på 5-6 cm til at stikke biscuits ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æg og drys flagesalt på. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter.

Skal du lave dem mælkefri, kan smør skiftes ud med mælkefri margarine og kærnemælk med en plantemælk tilsat 1 spsk vineddike.

Krabbesalat

500 g friske krabbeklør
2 grønne chilli
5 radiser
1 citron
200 g rejer
½ dl finthakket bladfennikel
½ dl finthakket frisk persille
2 tsk salt
Friskkværnet sort peber
3 spsk mayonnaise

Kog krabbekløerne i 20 minutter og lad dem stå i kogevandet i yderligere 20 minutter. Flæk dem og skrab kødet ud af dem. Hak chili fint og skær radiserne i papirstynde skiver. Riv skallen på citronen og pres saften ud af den. Bland krabbekød, chili, radiser, revet citronskal, rejer, bladfennikel, persille, salt, peber og mayonnaise godt. Smag til med citronsaft. Lad det trække på køl i 1-2 timer for at lade smagen udvikle sig.

Dressing

1 dl mayonnaise
1 spsk Mermaids Bite krydderblanding

Sammenlægning ad sliders

1 portion biscuits
1 portion krabbesalat
1 potte brøndkarse
1 portion dressing

Flæk biscuits og smør top og bund med dressingen. Kom en stor skefuld krabbesalat på bunden, kom godt med brøndkarse på og læg toppen på.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *