Lammesteaks med butternut squash fritter og smørstegte grønne asparges 2


Print Friendly, PDF & Email

Jeg havde købt en butternut squash ude i bazaren, de havde nogle flotte nogle og jeg havde lyst til at prøve noget nyt.

Så jeg søgte på nettet efter opskrifter med butternut squash og faldt over en opskrift fra Jamie Oliver. Han serverede dem i kvarte, krydrede og ovnbagte med grydestegt lammeryg. Det så vildt lækkert ud, men var en smule over mit ambitionsniveau med aftensmad. I min søgen var jeg også faldet over en opskrift på butternut squash fritter og jeg besluttede at prøve at lave sådan nogle. Da jeg havde fået lyst til lam pga. Jamie Oliver opskriften tog jeg i Kvickly, de har ofte hakket lammekød, og så kunne jeg jo lave lammehakkebøf. De havde så udsolgt, men havde til gengæld nogle lammesteaks på tilbud. Så lammesteaks blev det, og det medførte også en let stigning i ambitionsniveauet.

2015-04-30 20.03.19

Ovnstegte lammesteaks med ristede hvidløg, bagte rødløg, butternut squash fritter, smørstegte grønne asparges og basilikumpesto.

Opskriften her er til to personer

Butternut squash fritter:

½ butternut squash
4 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 spsk tørret timian
Friskkværnet peber

Halvver butternut squashen og fjern kernerne. Skræl butternutsquashen med en almindelig skrællekniv, skrællen er ikke så tyk, men man skal lige tage to lag. Skær den nu ud i pommesfrittes størrelses stave og kom dem i en pose sammen med olie, timian, salt og peber. Mix det godt rundt, så krydderierne er fordelt på alle stykkerne og lad det ligge og marinere lidt. Spred det ud på en bageplade dækket med nagepapir og bag dem ½ time ved 200 grader. De vendes efter et kvarter.

Smørstegte grønne asparges:

 1 bundt grønne asparges
25 g smør til stegning

Rens og tør de grønne asparges. Varm smørret op på panden og steg de grønne asparges i det til de begynder at blive bløde. Dette gøres til sidst lige før servering, så de ikke når at blive kolde.

Ovnstegt lammesteaks med smørristede hvidløg og bagte rødløg:

4 store fed hvidløg
2 lammesteaks
2 små rødløg
3 spsk rødvin
2 spsk tørret timian
Friskkværnet salt og peber
15 g smør til stegning

Hviløgene skæres i tynde skiver og rødløg skæres i kvarte. Varm smørret på en pande og rist hvidløgene deri, til de begynder at blive lysebrune. Læg lammesteaksene på panden og brun dem godt på begge sider. Læg lammesteaksene over i et ildfast fad og læg de ristede hvidløg ovenpå. Drys timian, salt og peber over og hæld rødvinen over også. Læg løgene ved siden af i fadet og stil det i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Jeg havde dem på samme plade som butternut squash fritterne.

2015-04-30 19.12.07

Før ovnstegning

Når man rister hvidløg i smør får man en helt anden smag end når man bruger det direkte. Det bliver en mildere hvidløgssmag, som ikke trænger igennem på sammen måde. Jeg rister næsten altid mit hvidløg når jeg bruger det i kødretter. Også fordi smørret optager noget af hvidløgssmagen som trænger ind i kødet på en anden måde end når man anvender det normalt.

Jeg serverede min virkelig lækre basilikumpesto til i stedet for at lave en sovs. Det passede bedre til grøntsagerne og så er den bare så god. Man kunne også vælge en god aioli eller anden dip. Den lidt skarpe smag af hvidløg går fantastisk godt til den søde smag af butternut squash. Serveret med en god italiensk vin til, er det et ekstravagant hverdagsmåltid eller en festmiddag til gæster evt. til påske.

2015-04-30 20.06.00

Serveret med basilikumpesto

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Lammesteaks med butternut squash fritter og smørstegte grønne asparges