Langtidshævet glutenfrit brød.

Print Friendly, PDF & Email
Indlægget indeholder affiliate links

Jeg er blevet overdrevet fan af mine hævekurve. Det er supernemt og giver nogle meget smukke brød. Skorpen bliver ikke sprød, men en lækker blød skorpe er nogle gange bedst 😉
Så jeg har her frembragt endnu et langtidshævet glutenfrit brød i hævekurv. Det skulle bruges til tapas i sidste weekend og blev rost til skyerne af gæsterne. Min kusine er brødelsker og var overrasket over, at et glutenfrit brød kunne være så lækkert.

glutenfri tapas_-6

Ud over at smage fantastisk, have en lækker krumme og se smukt ud, er det også nemt at lave. På den måde kan man starte dagen med lækkert friskbagt brød. Man kan mindske arbejdet på selve dagen, hvis det skal serveres til en middag med venner.

Du behøver ikke bruge hævekurv. Dejen kan fint hæve i en skål eller en pose i køleskabet og så formes til et eller flere brød lige før det stilles i ovnen. Jeg kan bare så godt lide det mønster det får af hævekurven.
Hvis du ikke bruger hævekurven, kan du pensle det med æg eller vand for at få en blank og smuk skorpe, som derved også bliver mere sprød.

Langtidshævet glutenfrit brød

12 ½ g gær
3 ½ dl lunkent vand
15 g husk
3½ dl kærnemælk
1 spsk sukker
1 spsk salt
50 g majsstivelse
100 g boghvedemel
175 g fuldkornsmajsmel
175 g glutenfri fuldkornshavremel

Opløs gæren i det lunkne vand, pisk husk i og lad det stå i 5-10 minutter. Bland kærnemælk, sukker og salt i. Bland alt melet i, og ælt det i 5 minutter på maskinen. Form dejen til en kugle på bordet og kom den i hævekurven. Dæk dejen med film og stil den på køl natten over. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og stil det i en forvarmet ovn ved 250 º C i 10 minutter, skru ned til 200 ºC og bag videre i 25 minutter.

Som alt andet glutenfrit brød mætter det godt, da det er fuld af fuldkorn og fibre fra husk. Men det er heldigvis fryseegnet og smager skønt ristet dagen derpå.

 

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

6 thoughts on “Langtidshævet glutenfrit brød.”

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *