LCHF Året rundt – svampeterrin samt smørstegte porrer og spinat


Print Friendly, PDF & Email

Idéen bag bogen er supergod. Det er meget godt at vide, at grillaftnerne, jul, påske og fødselsdage ikke behøver være hverken kedelige eller svære.
Der er mange opskrifter på lækkert tilbehør og småretter, som er velegnet til frokost. Frokost er altid det sværeste måltid på dagen, det ender altid med de samme ting. Grønt er svært for mig at få tænkt ind. Bogen giver mig rigtig god inspiration til at komme ud over den udfordring.

Indledningen er kort og opsummerer det vigtigste fra LCHF livsstilen og der er et lille afsnit til hver årstid, hvor nogle af udfordringerne og glæderne for årstiderne adresseres. Det er som i hendes andre tre bøger velskrevet og vedkommende.

Det er ikke en god starterbog, den bygger ovenpå de forrige. Opskrifterne er ikke mere komplicerede eller omfattende at lave. Men det er hovedsagligt inspiration til, det lidt ekstra ud over hverdagen. Og det er bedst, at starte med at få LCHF ind i hverdagen. Uanset om du afprøver livsstilen for vægttab eller bare gerne vil leve bedre og sundere.

Der er mange lækre opskrifter i bogen. Der er et par stykker, som jeg spår en fremtid, som favoritter i mit hjem. Jeg glæder mig meget til at afprøve flere af dem 🙂
Specielt nogle af sommerforfriskningerne kommer til at holde indtog på terassen til sommer!

Jeg har valgt at anmelde en opskrift fra efterårsafsnittet. Jeg var ikke i tvivl da jeg faldt over de smørstegte porrer med spinat og fetaost. Det blev i bogen brugt som tilbehør til mousaka, men jeg lavede det til græske frikadeller med tzatziki. Opskriften på de græske frikadeller finder i her

Det er et virkelig nemt, hurtigt og meget velsmagende tilbehør, som kan serveres til pizza, tærter og stort set alle typer kødretter. Der er mange af den slags opskrifter som man nemt kan bruge i mange sammenhænge og det gør bogen meget brugbar.

Smørstegte porrer og spinat med feta:

3-4 porrer
100 g friske spinatblade
30 g smør
salt og friskkværnet peber
70 g feta (Jeg brugte nok mere end 70 g, der spares ikke på osten i mit hjem 😉 )

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver, skyl spinatbladene og lad dem tørre. Varm smørret på panden og steg porrerne i det, tilsæt spinatbladene salt og peber og vend det hele godt rundt, indtil spinatbladene synker sammen og bliver mørkere. Smuldr fetaen over inden servering.

2014-02-21 19.38.49

Med tzatziki og brydebrød

Det er meget simpelt, men smager absurd godt. Jeg har altid haft svært ved porrer, men tilberedt på denne måde bliver de enormt lækre.

Jeg serverede brød til, da mit mandfolk ikke ville blive ordentligt mæt af det ellers. Der blev ikke mere end 4 små græske frikadeller til hver, og det ville ikke være nok til ham. Det var et glutenfrit brydebrød med hvidløg og timian (ikke LCHF), som i finder her

Den næste opskrift jeg afprøvede var svampeterrinen, den så så ekstremt lækker ud i de små forme hun havde anrettet den i på billederne at jeg måtte smage den. Det er en perfekt lille frokostret med en frisk salat til. Den fungerer også vrkelig godt som tilbehør til kødretter med grønt, jeg bruger nogle gange en lækker grøntsagstærte som tilbehør ud over salat til køretter hvor jeg ikke serverer kartofler, pasta eller ris til. Denne svampeterrin kan fint bruges i stedet for en tærte i den sammenhæng.

Svampeterrin: 

2014-02-22 20.38.24

Svampeterrin for bogen

Jeg bruger nogle gange en frossen svampeblanding jeg finder i Coops butikker, hvor svampene er skåret i mundrette bidder. Den er ganske fin og nem at bruge hvis du ikke kan finde friske svampe.
Jeg serverede den til frokost for en veninde, sammen med med en salat af spidskål og æble med en sennepsdressing.

Kålsalat med æble og sennepsdressing

½ spidskål
1 æble
1 tsk dijonsennep med honning
1 tsk æblecidereddike
2 tsk vand

Spidskålen snittes fint og æblet skæres i små fine tern og det blandes sammen. Sennep, eddike og vand piskes godt sammen og hældes over kål og æbleblandingen bland det godt rundt og server straks.

 11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *