Luftige glutenfrie havreboller – fra Naturlig glutenfri mad bagekurset

Print Friendly, PDF & Email

Disse lækre luftige glutenfrie havreboller har jeg virkelig nydt resterne af. Jeg forventer ikke at dem, jeg bager herhjemme næste gang vil smage helt ligeså lækkert. Jeg har en rigtig god glutenfri fuldkornshavremel, men den kan nok ikke måle sig med den helt friskkværnede mel vi brugte til kurset. Har du ikke havremel, så kan du sagtens bruge havregryn, som du maler i en minihakker/foodprocessor i stedet. Jeg vil prøve at lave dem med en blanding af mel og havregryn. Min mel er finere malet, end den vi brugte på kurset og jeg godt kan lide den grove struktur bollerne havde.

2014-04-18 11.30.44
Havreboller

Luftige glutenfrie havreboller

15 g gær
5 dl vand
20 g husk
65 g boghvedemel
65 g majsmel
1½ tsk havsalt
30 g solsikkekerner (kan udelades eller erstattes af andre kerner)
270 g havremel/havregryn

Opløs gæren i vandet og  tilsæt husk, boghvedemel og majsmel. Bland det grundigt og lad det stå i 5 minutter. Tilsæt salt, solsikkekerner og havremel og rør grundigt. Skyl hænderne i koldt vand, form 8-12 stk med de våde hænder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil dem til hævning i 30 minutter og bag dem ved 200 grader i 25-35 minutter.

Som beskrevet i min anmeldelse af bagekurset, så brugte vi dampovn, da vi bagte dem. Har du ikke en dampovn, kan du med fordel stille et fad med vand ind i bunden af ovnen.  Vandet fordamper fra fadet og giver lidt af den effekt en dampovn har.

Denne dej er også velegnet til andre ting end boller. F.eks. burgerboller, så kan man lave dem store. Den kan også bruges til pølsehorn, form aflange boller rundt om pølser skåret i passende længde. Dejen er for blød og klistret til at rulle ud og vikle om pølserne. Men de bliver stadig gode.

Har du fået mit gratis opskriftshæfte, med fødselsdagsfavoritter?

Det indeholder også en opskrift på nogle lækre bløde chokoladeboller. Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få opskriftshæftet lige her!

Skriv dig op til mit nyhedsbrev herHvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

21 thoughts on “Luftige glutenfrie havreboller – fra Naturlig glutenfri mad bagekurset”

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *