Luftige glutenfrie havreboller – fra Naturlig glutenfri mad bagekurset 12


Print Friendly, PDF & Email

Disse lækre luftige glutenfrie havreboller har jeg virkelig nydt resterne af. Jeg forventer ikke at dem, jeg bager herhjemme næste gang vil smage helt ligeså lækkert. Jeg har en rigtig god glutenfri fuldkornshavremel, men den kan nok ikke måle sig med den helt friskkværnede mel vi brugte til kurset. Har du ikke havremel, så kan du sagtens bruge havregryn, som du maler i en minihakker/foodprocessor i stedet. Jeg vil prøve at lave dem med en blanding af mel og havregryn. Min mel er finere malet, end den vi brugte på kurset og jeg godt kan lide den grove struktur bollerne havde.

 

 

2014-04-18 11.30.44

Havreboller

Luftige glutenfrie havreboller

15 g gær
5 dl vand
20 g husk
65 g boghvedemel
65 g majsmel
1½ tsk havsalt
30 g solsikkekerner (kan udelades eller erstattes af andre kerner)
270 g havremel/havregryn

Opløs gæren i vandet og  tilsæt husk, boghvedemel og majsmel. Bland det grundigt og lad det stå i 5 minutter. Tilsæt salt, solsikkekerner og havremel og rør grundigt. Skyl hænderne i koldt vand, form 8-12 stk med de våde hænder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil dem til hævning i 30 minutter og bag dem ved 200 grader i 25-35 minutter.

Som beskrevet i min anmeldelse af bagekurset, så brugte vi dampovn, da vi bagte dem. Har du ikke en dampovn, kan du med fordel stille et fad med vand ind i bunden af ovnen.  Vandet fordamper fra fadet og giver lidt af den effekt en dampovn har.

Denne dej er også velegnet til andre ting end boller. F.eks. burgerboller, så kan man lave dem store. Den kan også bruges til pølsehorn, form aflange boller rundt om pølser skåret i passende længde. Dejen er for blød og klistret til at rulle ud og vikle om pølserne. Men de bliver stadig gode.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 thoughts on “Luftige glutenfrie havreboller – fra Naturlig glutenfri mad bagekurset

 • Jette

  Hej:) Hvordan holder disse boller sig? Er de gode dagen efter de er bagt eller bliver de hurtigt tørre? Og kan de fryses?
  Mvh Jette

  • Tekla Indlægsforfatter

   Hej Jette
   De holder sig rigtigt godt, de er gode op til 5 dage efter de er bagt, hvis man luner dem på enten brødrister eller i ovn. De er ganske fryseegnet, så bag bare en god portion og kom dem i fryseren, det gør jeg 😀
   mvh Tekla

 • Michael Fitzgerald

  Hej
  jeg har lavet dine boller en gang om ugen det sidste halve år og jeg elsker dem 🙂 De slår gluttenboller efter min smag. Jeg udskifter dog solsikkekærner med hørfrø og ganger op med 1,5.
  Tak for en god opskrift.
  Vh. Michael

  • Tekla Indlægsforfatter

   Tusind tak Michael
   Jeg skal dog sige at opskriften her ikke er udviklet af mig, men i stedet af hende, som jeg lærte at bage glutenfri hos. Det er Nina, som driver Glutenfri Zone i Silkeborg. Så er du på de kanter, så kig forbi og lad hende forkæle din gane med en masse glutenfrie lækkerier.

 • Susanne

  Hej Tekla
  Tusind tak for den lækre opskrift du har valgt at dele med os andre😊
  Blev nydt med hjemmelavet lun leverpostej og en god kop morgenkaffe👍
  Spændende blok du har og sikke en masse gode informationer og tips til mig som har haft nøjagtige de samme symptomer som dig 😣
  MvH
  Susanne

  • Tekla Indlægsforfatter

   Hej susanne
   Det lyder lækkert, hjemmelavet leverpostej er så godt 😀
   Tak for de fine ord 🙂
   Jeg er rigtigt glad for, at mine oplevelser og de løsninger jeg finder på også kan hjælpe andre.
   Hilsen Tekla

 • Heidi

  Jeg synes mine virker mega tørre og undlod de sidste 70g havremel.. Hvad har jeg gjort forkert?? De er ikke bagt endnu..

  • Tekla Indlægsforfatter

   Hej Heidi
   Det er meget svært at svare på dét, uden at jeg kan se og mærke din dej.
   Hvad er tørt for dig? Er det fordi dejen ikke kan æltes og ikke er elastisk? For dét bliver den ikke. Er det fordi den er fast, tung og kompakt at forme? For det er den.
   Prøv at bage dem og se hvordan de bliver, er mit bedste bud.
   Håber du lykkes med dem.
   M.v.h Tekla