Mæt og glad med LCHF

Det er den første bog Jane Faerber skrev og det mærkes lidt. Ikke alle de grundlæggende ting om metabolismen af kulhydrat og fedt er beskrevet med dyb forståelse og der er faktuelle ukorrektheder. Ikke direkte fejl eller mangler, men formuleringer, der antyder, at den grundviden, der ligger bag er mangelfuld. Tror mere det i virkeligheden er et spørgsmål om, at hun ikke havde samme øvelse i at formidle budskabet, da hun skrev den end egentlig mangelfuld viden.
De efterfølgende bøger rammer meget mere præcist med faktaene og hendes foredrag var meget velformuleret og fagligt underbygget.
I finder min anmeldelse af hendes foredrag her.
Samt anmeldelsen af “LCHF året rundt” lige her og anmeldelsen af “Mæt og slank med LCHF” lige her

Det er en meget god begynderbog når man vil prøve at snuse til den der LCHF verden. Der er fokus på at lære grundprincipperne og på de mentale ændringer man skal have med sig.

Opskrifterne er nemme at gå til og der er rigtig meget inspiration til hvad man kan komme på tallerkenen, når nu pasta, ris og kartofler er ude i kulden.
Det er den vigtigste ting synes jeg, for når man har spist på en bestemt måde i mange år, og det er det man har lært hjemmefra, er det nogle gange virkelig svært at omstille tankerne til noget helt andet. Man er vokset op med, at man ikke bliver mæt, hvis ikke man spiser sine kartofler, sine ris eller sit brød. Det er en meget psykisk betinget ting, at man har lært, at så er man ikke mæt.
Sådan har det i hvert fald altid været for mig, og jeg har aldrig forstået det, jeg blev aldrig mere mæt af brød end jeg gjorde af grøntsager.

Faktisk føler jeg ofte en meget mere behagelig mæthed, når jeg har spist retterne fra denne og Jane Faerbers andre bøger. En langvarig afslappet mæthed, er nok den bedste beskrivelse.

Jeg er blevet inspireret til at lave mine egne LCHF retter, af at have hendes bøger og jeg vil dele nogle af dem med jer her.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *