Picnic med glutenfrie mini västerbotten tærter, glutenfrie mini chimichanga og sprød sommersalat

Print Friendly, PDF & Email

Sommerferie kræver næsten en picnic. Man tager på udflugter, ofte til smukke steder og så er det jo oplagt at medbringe en lidt overdådig madpakke.

Jeg har en vinkøletaske, så jeg kan holde vin kold indtil den skal serveres på en picnic. Så jeg planlagde en rigtig lækker picnic for mig og kæresten. Med små ostetærter, små mini chimichanga, en lækker salat og selvfølgelig et glas kold rosévin til 🙂

SAM_0139
Picnic på en stenbænk i skyggen ved Egeskov slot
SAM_0149
Besøg af påfugle unger/kyllinger? Hvad hedder de?
SAM_0147
Eventyret Fyn hedder det og med sådan en udsigt til en romantisk picnic, føles det lidt som et eventyr.

Vi tog ned til Egeskov slot og nød den i parken dér. Vi fandt en rigtig hyggelig bænk at sidde på. Jeg er stadig ikke helt mobil med knæene, så at sidde på jorden var ikke en mulighed. Men i en slotshave omgivet af historiens vingesus er der rig mulighed for romantik, også på en bænk 😛

Jeg har en svensk yndlingsost, nemlig den skønne Västerbotten ost. Den bruges traditionelt i en tærte og derfor tænkte jeg, at det ville være fantastisk, at lave små Västerbotten tærter til vores picnic. Da vi dagen før spiste chimichangaer, besluttede jeg at lave nogle små chimichangaer, som skulle med på picnic. Så skulle der selvfølgelig også være creme fraiche, salsa og guacamole til at dyppe i og en lækker frisk salat til.

Mini chimichanga:

Jeg lavede tre små tortillaer ud af en hel ved at skære dem ud i tre trekanter. Det giver selvfølgelig de færdige chimichangapakker en anden form, men de bliver stadig lige lækre 😉

Til 6 mini chimichangaer skal bruges

300 g hakket oksekød
½ lille løg
1 lille fed hvidløg
1 tsk mexicansk krydderi
½ tsk tørret oregano
20 g creme fraiche
25 g hakkede syltede jalapenos
½ spsk hvidvinseddike
50  g revet cheddar
20 g smør
2 majstortillas eller købte glutenfrie wraps

Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt smør i bunden af en gryde, tilsæt kødet og krydderierne og steg til kødet er brunet. Rør hvidvinseddike, creme fraiche og jalapenos i og fjern det fra varmen. Rør den revne cheddar i og fordel det på tortillaerne.
Imens kødet bruner smeltes de 40 g smør og tortillaernes lunes. De lune tortillaer pensles på den ene side med smeltet smør. Læg dem med den penslede side nedad, når du kommer fyld på og folder dem. De foldes så de er helt lukkede omkring fyldet. Pensl dem godt med smør på samlingen og læg dem med samlingen nedad. Pensl dem rigeligt på overfladen og bag dem i 15 minutter ved 230 grader.

Mini Västerbotten tærter:

Tærtedej:
1/2 spsk husk
1 dl vand
65 g blødt smør
Groft salt
25 g fuldkornshavremel
80 g fuldkornsrismel

Pisk husk godt ud i vandet og lad det stå 5 minutter. Tilsæt smør og pisk til det er en jævn masse. Tilsæt salt, havremel og rismel og rør det godt sammen. Ælt det igennem på bordet drysset med havremel og rul det tyndt ud på et meldrysset bord. Skær det ud så det passer til de små tærteforme.
Læg det i små smurte tærteforme og prik dejen med en gaffel. Forbag dem i 5-10 minutter ved 200 grader

Fyld:
2 æg
100 ml piskefløde
100 g revet Västerbottenost
Friskkværnet peber

Pisk æg og fløde luftigt, rør revet ost i og krydr med peber.
Kom fyldet i og bag dem igen i 15 minutter ved 200 grader.

SAM_0150
Sprød sommersalat

Sprød sommersalat:

1/3 pakke rucola eller babyspinat
1/3 bakke cherrytomater
1/3 bakke jordbær
1 håndfuld friskbælgede ærter

Jeg skærer rucola i mindre stykker, da jeg synes bladene er for store til at fungere hele. Jordbær og cherrytomater skæres i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
Det hele blandes sammen i en skål og serveres som tilbehør, som her eller f.eks. til grillet kød.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *