Skøn rabarbersaft med vanille

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har altid elsket rabarber i alle afskygninger. Den der syrlighed, som trænger igennem selv de sødeste desserter med rabarber er bare så lækker. Denne rabarbersaft med vanille er sød og frisk på samme tid, den er ikke så koncentreret så den skal ikke fortyndes voldsomt, men hvis du fortynder den så prøv at bruge danskvand eller en mousserende hvidvin eller rosé. Det er en fantastisk dejlig drik, du kan byde på en hyggedag i haven eller som velkomstdrink til sommerens fester.

De rabarber jeg brugte var temmeligt grønne, så hvis du gerne vil have en dybere farve så brug meget røde stængler. Jeg fik ikke mindre end 5,5 kilo rabarber, som altsammen blev til saft. Så der er en god portion i fryseren i plastflasker og naboer og venner har fået et par flasker hist og pist. Der blev kogt saft af dem allesammen, da de var meget grønne og grove, det bliver for groft til kager og andre desserter, hvor de gerne skal være små og meget røde.

Rabarbersaft med vanille-47

Rabarbersaft med vanille

1 kg rabarber
1 ½ l vand
4 dl sukker
1 tsk vanillepulver eller 1 stang vanille

Skær rabarberne ud i skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og vanille. Bring det i kog og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Si indeholdet af gryden og kom saften på skoldede flasker.

Det kan holde sig 2-3 uger på køl og kan fryses i plastflasker hvis man gerne vil gemme noget af det længere.

Rabarbersaft med vanille-48

Jeg forkælede mine venner med et glas rabarbersaft med vanille og en mousserende vin til sushien, inden vi drog afsted til Fængslet i Horsens og hørte Hollywood Vampires. Man kan jo ikke gå glip af chancen for, at se Johnny Depp på en scene med en guitar i hånden 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *