Små glutenfrie jordbærkager på bund af chokoladekage

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har altid elsket jordbærkagerne, men knap så meget mazarinbunden. Den har aldrig sagt mig supermeget. Men så kom jeg til, at bo tæt på bageren Wendorff i Odense og opdagede, at de lavede deres små jordbærkager på en bund af tung chokoladekage. Min lykke var gjort, indtil jeg fandt ud af at jeg ikke kan tåle gluten. Nu har jeg lavet en opskrift på mine egne glutenfrie jordbærkager på bund af chokoladekage, og jeg har genfundet lykken 😉

Jordbærkage-05-2

Glutenfri chokoladebund

Der er til 18 små kager i den her portion, da  de er fryseegnede og så kan man altid snuppe dem op af fryseren og hurtigt lave en nem jordbær kage. Bag dem gerne dagen før og opbevar dem på køl, det gør dem bedre lige at stå et døgn på køl.

100 g blødt smør
100 g mørk muscovadosukker eller brun farin
2 æg
75 g glutenfri mel
30 g kakao
½ tsk. bagepulver
1 dl kærnemælk
30 g mørk chokolade

Pisk blødt smør og muscovadosukker blødt og luftigt og pisk de 2 æg i et ad gangen. Pisk kærnemælken i. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål og pisk det i dejen. Smelt chokoladen og pisk den i dejen, nu har du en cremet, tyk dej, som minder lidt om chokolademousse.
Fordel dejen i to muffinforme af metal, jævn overfladen ud med en dejskraber og efterlad en let fordybning i midten. Bag kagerne ved 160 ºC i 20-22 minutter og lad dem køle helt af. Sæt dem på køl i minimum 2 timer gerne natten over.

Vanillacreme

Kornene fra 1 stang vanille eller 1 tsk vanille pulver
2 spsk sukker
4 æggeblommer
2 spsk majsstivelse
2 dl mælk
1 dl fløde

Bland vanillekorn, sukker æggeblommer og majsstivelse og pisk det godt sammen. Varm mælken op i en gryde og lige før det koger, tager du det af varmen og pisker æggeblandingen i. Sæt det tilbage på lav varme og rør i det til det tykner, det må helst ikke koge. Stil det til afkøling.

Pisk fløden til en fast skum, du skal kunne vende skålen på hovedet. og vend det i den afkølede creme. Stil det på køl i minimum 2 timer.

Samling af dine glutenfrie jordbærkager

kom en god klat creme på hver chokolade bund og form det som en top evt kan du bruge en sprøjtepose. Kom halve jordbær på, og server straks.

Disse glutenfrie jordbærkager blev serveret da vi indviede vores nye gasgrill med en lækker helstegt kylling med en masse lækkert tilbehør, som kommer på bloggen senere.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *