SPIS! Odense food Festival – at spise insekter og en sushi workshop

Print Friendly, PDF & Email

Den 5 og sidste dag på SPIS! var den mest spændende, jeg skulle smage på insekter. Ganske grænseoverskridende og sært, men også enormt spændende.

Jeg har spist fjordrejer friturestegt med skal og ben og de smager fantastisk og så er der jo ikke langt til græshopper, som faktisk er i familie med skaldyr.

Eating Insects:

Først lavede de tre piger fra Buggies et oplæg om at spise insekter. De fortalte om de miljømæssige fordele, de ernæringsmæssige fordele og noget om historien bag insekter, som fødevare. Det hele startede som et projekt på deres uddannelse Global Nutrition and Health på VIA university college i Århus. De blev så grebet af det, at de har dannet Buggies for at udbrede kendskaben til entomofagi – at spise insekter. Det var et rigtigt fint oplæg, hvor de fik formidlet informationen godt.

2015-09-13 15.33.13
Allergiinformationer, noget som vi jo godt kan lide 😉

Efter oplægget tilberedte de insekter til os. Der var ristede græshopper med chili, hvor benene blev fjernet, da de sætter sig i tænderne.

2015-09-13 15.29.36
En enkelt græshoppe på panden.
2015-09-13 15.33.58
Så sætter vi turbo på, så alle kan smage.
2015-09-13 15.38.41
En chiliristet græshoppe med hindbærbrus.

Græshoppen smagte lidt ligesom rejer, der var den samme knasende fornemmelse, som når man spiser rejer med skal.

Der var småkager med chokolade og mel af fårekyllinger, det kan bruges som protein, vitamin og mineraltilskud.

2015-09-13 15.29.58
Småkagerne her er bagt med hvedemel, så dem måtte jeg springe over.

Til sidst var der æbler med smeltet chokolade vendt i en drys af ristede buffalo larver og mandler.

2015-09-13 15.30.58
Larverne ristes ved høj varme i kort tid.
2015-09-13 15.34.30
De blendes med mandler.
2015-09-13 15.40.51
Friske danske æbler i skiver dyppes i smeltet chokolade og derefter i larve-mandeldrys.
2015-09-13 15.41.30
Som jeg selvfølgelig også nød sammen med min hindbærbrus 😉

Æblestykket smagte mest af chokolade og mandler, men med en smag af noget andet, som akkompagnerede det godt. Jeg kan ikke rigtigt sammenligne smagen med noget andet, for den er ikke som noget andet jeg kender. Men det smagte godt, rigtigt godt endda.

Insekter kan købes hos asiatiske supermarkeder, i Salling og Kødbyen, ellers kan de bestilles hjem online. De er ofte frosne eller frysetørrede, så man skal ikke stå med levende insekter og selv forsøge at slå dem ihjel. Er du blevet nysgerrig, kan du inde på Buggies side (link øverst i indlægget) læse meget mere.

Sushi Workshop:

Endnu et af de arrangementer, som jeg var så heldig at få adgang til som fotograf. Det var sushikokken fra Bar’ sushi og Goma i Odense, som kom og underviste i hvordan man laver sushi.

2015-09-13 16.04.52
Der fortælles om ris og fisk.

Der var gode fif at hente, og dem kunne jeg jo snuppe med mig hjem, helt uden at betale for at deltage 😉
F.eks. fortalte han hvordan man ved om en avocado er perfekt, noget af det jeg altid synes er svært. Man tager avocadoen og mærker om den er blød oppe ved stilken, er den det, napper man lige stilken af, så kødet er blottet. Hvis kødet er lysegrønt og ser friskt ud, er den god, hvis det er for mørkegrønt, har brune pletter/tråde eller er helt brun, er den ikke god.

2015-09-13 16.51.05
Så er holdet igang med selv at rulle sushi.

Der var gennemgang af rulleteknik og andre ting, som man kan læse sig til i sushibøger, men som det alligevel er rart, at se en sushikok udføre. Og så var der en gennemgang af hvordan man pakker sin sushimåtte ind i film, så den holder. Jeg vil lave en guide til hjemmelavet sushi på et tidspunkt og der kommer disse ting helt sikkert med.

Nu sidder jeg her søndag aften, mæt af indtryk fra en fantastisk food festival. Forkæler mig selv med nachoes med bønner i stedet for kød og et glas koldt hvidvin, mens jeg blogger om det hele.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

 

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *