Svampet og fugtig glutenfri æblekage

Print Friendly, PDF & Email

Hvad er bedre end en svampet og fugtig glutenfri æblekage på en regnvejrsdag? Det er sæson for friske sprøde og søde æbler. Brug dem i en lækker kage og forkæl dem du holder af.

Svampet og fugtig glutenfri æblekage

Svampet og fugtig glutenfri æblekage

Ret kage
Køkken Dansk
Keyword Æbler
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 200 g smør blødt
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • tsk bagepulver
  • 200 g mandler malet til mel

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker til en luftig jævn smørcreme. Det tager ca. 10 minutter på højeste hastidhed med piskeren.

  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen. Det er vigtigt at hver æg er blandet helt i før det næste tilsættes.

  3. Bland bagepulver og mandelmel sammen og vend det forsigtigt i massen. 

  4. Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen i. Skær æblerne ud i tynde både og pres dem let ned i dejen. Læg dem så tæt som muligt. Dejen vil hæve op omkring æblebådene. Du kan lægge dem i mønstre hvis du har lyst. 

  5. Bag kagen ved 180 °C i 60 minutter. Tjek om kagen er færdig med en kødnål, hvis dejen sidder fast på kødnålen skal kagen have lidt længere tid. 

Opskriftsnoter

Hvis du ønsker en mere krydret kage, kan du drysse overfladen med lidt kanel før bagning.

Server kagen lun med flødeskum eller creme fraiche.

Hvis du føler at andre også skal have glæde af min blog, kan du dele den med dine venner lige her.
Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *